corners

Wherever the past, the present and the future takes me, this is my corner...

Fire away fire away

Publicerad 2011-12-30 10:47:03 i Allmänt,

Nu har jag landat i Åre och sovit en natt. Så härligt att vara här igen! Och jag har saknat min kära vän <3
Idag känner jag mig lite konstig vilket inte känns något bra alls, det är ju nu man ska vara social och prata med alla men min mage verkar göra uppror :/ Jag hoppas att det är lite nerver och att det snart rättar till sig så kör jag igen. Jag har sagt det förr och säger det igen, här är människorna allt annat än tråkiga och det känns skönt och kul!

Ska nu "måla" mig lite som mamma säger och sedan ta bussen ner till byn för att titta runt lite och kanske hittar jag något coolt som jag behöver. Bara att det är snö gör ju att man känner sig lite bättre.

Tågresan igår var lååång! Jag hade ett gäng tjejer bredvid mig som var ganska så jobbiga. De skrek, skrattade, hade fel om allt och jag tyckte de inte visade någon tacksamhet alls för om man ville hjälpa dem. Sen hamnade min väska underst också så datorn gick inte att komma åt så det var lite synd. Men det gick fint, jag lyssnade på musik och läste och efter 7 timmar var jag framme.

Hörs senare!

Let's stick together

Publicerad 2011-12-27 16:54:23 i Allmänt,

Jag varken hinner eller vill sitta framför datorn när alla är lediga och dagarna fylls med att umgås och leka. Dagarna har ägnats åt sällskapsspel, godisätande, lite jobb och mycket skratt. Farmor var här igår och vi ät lutfisk som sig bör, älskar lutfisk!


Noel var tomtenisse på julaftonsmorgonen.


Julbord på julafton.


Pappa, mamma, jag, Olle, Nelly, Bella, Noel och farmor och mormor - tomtefamiljen.


Fina syster och jag.


Nämen!


Asså, mästerposarna ;)



Mistletoe and wine

Publicerad 2011-12-25 14:05:36 i Allmänt,

Det är dagen efter julafton och idag får vi leka med våra julklappar. Så jag sitter och läser i min fina Allt du behöver veta om Världshistorien, haha nördigt kanske men intressant är det.

Jag hade en toppenjul! Först på morgonen blev det julfrukost och fix. Lilla familjen åkte till Ösmo och vi åt lunch med tomtegröt och skinkmacka. Sedan tog vi det bara lugnt innan Jennie kom med finfin julklapp. Farmor anlände och vi drack lite glögg. Sedan var det Kalle och sedan kom lilla familjen tillbaka. Noel var lite trött så han sov medan vi åt julbord. Muuuums!!



Sedan åkte farmor hem och efter ett tag och lite lek med Noel så började vi med den stora mängd paket som låg under granen i år.



Efter ett tag gick Noel och la sig och vi fortsatte sedan med paketen till 23...
Sedan satt vi syskon uppe till sent och spelade vårt nya Det borde man ju veta! Jag vann båda gångerna! :D



Berättar sen vad jag fått :)

Make the yuletide gay

Publicerad 2011-12-22 16:51:55 i Allmänt,

Inga framtjuvar, inga baktjuvar som min pappa brukar säga när det vankas hemlisar....



Nu har jag slagit in nästan alla klappar så nu kan julaftonen komma :D

The way we were

Publicerad 2011-12-21 23:27:20 i Allmänt,

Som de flesta dagar har denna varit fullspäckad. Började dagen med lite jobb. Efter det gick jag hem till Elin och Johanna. Vi bytte julklappar, käkade lunch och fikade medan Johanna fortsatte att vara så himla söt. Mamma skulle ner till sjukgymnasten så jag passade på att åka med henne hem vid 14.30-tiden. Då hade Olle, Bella och Noel kommit hem till oss också men de vilade sig. Så efter 2 timmar fick jag träffa dem igen. Lilla Noel som har en sån kalufs och som gick några steg. Vi åt god middag och sedan åkte vi ner till Nynäs. Familjen skulle på Nellys julshow och jag skulle jobba. Blev sedan upphämtad av mamma och Bella och väl hemma blev det té och mackor. Saffransbullarna blev supergoda.

Nu har vi suttit och pratat ett bra tag och jag har nu gjort min kvällsrutin med ansiktstvätt och så så nu är det snart dags att släcka.


Julgranen 2010, dan före dopparedan...

3 dagar kvar till julafton och i morgon blir lillNoel 1 år!

Nattinatti!

We are all apart of

Publicerad 2011-12-21 15:48:00 i Allmänt,

Hur blödig är inte jag då?! Sitter och tittar på denna video och mina ögon fylls med tårar och när Jennifer Hudson kommer in där ungefär 6.30 brister det. Jag grinar som ett litet barn, usch. Vad musik kan få en att känna!


Dessutom, hur sött är det inte att Joel Madden, Nicole Riche och lilla Harlow står med där i kören längst upp till höger :)


Den "gamla" versionen ger mig också rysningar.

Let the sunshine in...

Publicerad 2011-12-20 22:09:53 i Allmänt,

På något sätt slutade Elins bil att fungera idag, fråga inte mig, jag kan minst om bilar i näästan hela världen tror jag. Audi kan jag dock ;)

Hur som tog de en bild som jag helt enkelt älskar! Elin och lilla Johanna är sötast i världen på den!


<3

Så jag var bara tvungen att sno den från Elins Facebook :p

Keeping my fingers crossed

Publicerad 2011-12-20 16:36:06 i Allmänt,

Jag är hemma en snabbis innan jobbet. Idag har jag ätit lunch med fina Jessica. Åhh, jag håller alla tummar för att jag får sällis till Åre över nyår. Det vore sååå kul! Annars får vi ta oss dit tillsammans senare i vinter, for sure!!



Jag och Jessica på skidbussen i Åre i vintras.

Sedan stannade jag kvar i Nynäs för att handla lite småsaker, nu är outfiten för julafton klar i alla fall :D Och så tappade jag min andra vante på två dagar, jag vet inte vad jag gör! Så det blev att ta mig in en snabbis på Lindex igen och införskaffa nya fingisar...

Sedan insåg jag att det var så långt kvar till jobbet började eftersom det inte blev någon sjukgymnastik så jag åkte hem istället.

Saffron buns

Publicerad 2011-12-18 14:21:51 i Allmänt,

Ojoj, idag har jag för första gången någonsin bakat saffransbullar med mandelmassa.



Hoppas att de blir goda :D

Dagen har i princip gott åt till att baka och fixa.
Det är ju sista "lediga" dagen innan jul så mamma och pappa har stökat endel också. Jag vet inte heller hur jag ska hinna med det jag vill göra men det ordnar sig nog, det gör det alltid. Snart ska jag jobba igen...

Sweet little child

Publicerad 2011-12-18 11:24:13 i Allmänt,

Jag saknar min lilla plutt Noel... Snart kommer de hit över jul och då ska jag krama och pussa på honom :D



Snodde en bild från Bellas FB som hennes pappa tagit...

Memories in blue

Publicerad 2011-12-17 15:49:19 i Allmänt,

Hugga gran. Idag har vi varit och huggit julgran i Sorundaskogarna som alla år tidigare. Det var lite blött väder och jag blev genomblöt i mina skidvantar, what?! Vi hittade en okej gran, som är liiite lång men som vi får kapa för att den ska bli bra i vårt lilla hus.

I år fick syster fälla granen. "Var är dokumenterandet av detta?!?!" Så jag var snabbt uppe med min mobil för att föreviga Nellys första nersågning av en gran.



Sen blev det glögg och fika, mumsigt!

Your time to shine

Publicerad 2011-12-16 22:43:59 i Allmänt,

De spelade min önskelåt på Musikhjälpen! Men det var många som önskade just den och min motivering var inte den de läste upp. Men det gör inget, skänkte pengar gjorde jag och låten är fortfarande lika bra :)



Nu ska jag sova, nattinatti!

Non, je ne regrette rien

Publicerad 2011-12-16 16:16:49 i Allmänt,

Nu har det blivit mörkt ute och jag har inte rört mig från datorn. Snart ska jag dock bege mig till jobbet igen...
Nu sitter jag här och dricker en stor kopp té, äter pepparkakor och en macka och ja, äter ost i mängder. Måste snart ställa undan den för annars äter jag nog upp hela, ooops.



Det är himla jobbigt att skriva ihop ett personligt brev, suck :/

You can try but never stop me

Publicerad 2011-12-16 12:25:19 i Allmänt,

Usch vad trött man blir av det här vädret! På bussen hem från jobbet var jag som en zombie... Nu har jag fått i mig lite lunch så nu känner jag mig piggare i alla fall.



Nu ska jag återgå till jobbsök och mailsvarande...

Snow patrol

Publicerad 2011-12-15 20:07:48 i Allmänt,



Åhh, att jag inte fick det där himla jobbeeeet!
Jag läser lite i Mickans blogg och åh, vad jag skulle vilja vara där. Hur kul låter det inte?! You go girl!

Men jag är inte bitter, jag ska ju dit snart :D

Ring of fire

Publicerad 2011-12-15 17:10:53 i Allmänt,

Jag har haft en bra dag. Lite jobb på morgonen och lite träning på eftermiddagen. Det blir nästan som att man lär känna alla på sjukgymnastiken, det är ett härligt gäng :) Ikväll är jag ledig, så skönt!

Nu kom jag visst på att jag måste hänga tvätt också, pju...
Inte mycket har hänt med andra ord :p
Cheers!

We can dance

Publicerad 2011-12-14 10:27:48 i Allmänt,

Nu åker jag till Farsta för att handla lite julklappar. Det känns svårt men det blir bra när man har börjat..
Har min supervarma rosa tröja från H&M :)



Sitter och lyssnar på Musikhjälpen i P3, hur bra är det inte? Jag älskar Jason, han är hur cool som helst! Jag ska nog önska en låt.. Vilken tycker ni?

Take my hand, lets go now...

Publicerad 2011-12-13 21:07:37 i Allmänt,

Idag tog jag sovmorgon och slog inte upp ögonen fören 09.41, härligt! Jag hade fått ett roligt inlägg på Facebook från Elin och efter en god frukost med gröt, ägg och mackor begav jag mig ner till Nynäs. Gick in på Konsum en snabbis och handlade med mig glögg(alkoholfri, thank you very much. Ingen alkohol innan träning!), pepparkakor och JÄTTElussebullar och sedan gick jag hem till Elin och Johanna.

Vi pratade så mycket att vi nästan glömde bort att fika. Men mysigt och gott var det!


Mums, det är ju sjukt gott med ädelost på peppisar :)


Johanna hade fullt upp, sötis!

Efter det gick jag ner och körde sjukgymnastik i en timme, har nog vant mig nu vid den lite tyngre träningen för mina ben känns inte längre så där obehadligt stela efter passet. Sen mötte jag upp mamma och vi gick i lite affärer medan vi väntade på att syrran skulle dyka upp med sina luciavänner i en kortege runt stan. De såg ut att ha kul :)

Sedan åt jag och mamma en avocadosallad på svandammspizzan och efter det begav jag mig hem och mamma på möte.

Jingle bells

Publicerad 2011-12-12 21:56:05 i Allmänt,

Nu har vi varit och tittat på fina lillasyster i kyrkan. Åh, det är så fint med alla ljus och glitter och all fin sång!



Imorgon är det Lucia på riktigt och det blir kortege och lussande hela dagen för syster. Själv ska jag till Nynäs och sjukgymnasten men innan dess ska jag träffa Elin och Johanna på lussefika, myyys :)

Dressed for success

Publicerad 2011-12-12 16:30:13 i Allmänt,

Det som är roligast med Nobelutdelningen och middagen är att se vad drottningen och prinsessorna har valt för klänningar. Victorias klänning i år var jättefin men Silvias var lite tråkig...

Mina favotiter är:


Från 1986.


Silvia har ju varit med så många gånger så det fick bli två favoriter :p


Fina Victoria 2008, en klänning av samma designer som gjorde bröllopsklänningen.


Madeleine är ju nästan alltid fin.

Om man ändå vore prinsessa ;)

Oh night divine

Publicerad 2011-12-12 15:40:02 i Allmänt,

Jamen visst surru, nu har jag cyklat 30 minuter och fikat té och lussebulle med mamma. Vid 6 ska jag, mamma och syrrans bästizzzz Victoria åka ner till Nynäshamns kyrka och titta på Lucia.



Åh, vad mysigt det ska bli! Lite julstämning såhär i den gråaste vintern.

Le jour de gloire est arrivé!

Publicerad 2011-12-11 22:53:01 i Allmänt,

Jag är alldeles snart klar med min tegelsten till bok, Désirée. Som ni ser har den vart med lääänge, min mammas faster fick den för typ 60 år sedan.



Jag har försökt läsa den ett antal gånger men har aldrig lyckats ta mig igenom hela. Jag vet inte riktigt varför för det är precis en bok som faller mig i smaken. Den handlar om Désirée Bernadotte, Drottning av Sverige och Norge i början av 1800-talet och gift med Jean Baptiste Bernadotte, mest känd som Karl XIV Johan och den första kungen i ätten Bernadotte. Boken är alltså både historia och livsskildring vilket är typ det bästa jag vet att läsa om. Man lär sig massa!

Men nu är den snart slut och det känns lite konstigt...

Falling flame in the dark

Publicerad 2011-12-11 13:49:58 i Allmänt,

Ja, sen sist har jag jobbat och jobbat. Ett till pass senare idag...

Igår var en heldag. Jag jobbade två timmar och begav mig sedan till centrum där det var Luciakröning. Min syster vann tyvärr inte men lika glad för det var hon. Det var ganska väntat att hon som vann blev Lucia.
Vi styrde bilen mot stan, vi stannade och åt lunch på Donken och ställde bilen i vid Globen typ och tog tunnelbanan in. Vi strosade runt på Stortorgets Julmarknad och inhandlade lite julklappar. Sedan gick vi längs Västerlånggatan och kikade i affärer och sedan blev vi fikasugna så vi satte oss på ett kafé.

Det var ju demonstrationer igår och de kastade typ bengaliska eldar och något sorts bomber och de gick just utanför fönstret. Riktigt obehagligt! Vi har sån tur i Sverige, det här var ju ingenting, tänk att leva med krig varje dag, huga! Kul var i alla fall att det kom in en polis på kafét och skulle låna toaletten, vi blev lite paffa :p När vi sedan skulle gå till Drottninggatan fick vi gå en omväg för det avstängt lite var som helst och det var helt dött. Läskigt!

När vi kom till Drottninggatan handlade vi lite mer, mest till Nelly. Vi dröjde oss kvar på Accessorize ett bra tag, guuud vad fina saker det finns där! Sedan åt vi middag på Drottninghof innan vi begav oss till Dansens Hus.

Fredrik "Benke" Rydman från Bounce hade koreograferat en modern version av Svansjön. Såå himla bra! Först hade jag lite svårt att hänga med men oj, vilken story.... Och musiken var så ball, allt från den klassiska musiken från  Pjotr Tjajkovskijs Svansjön till hiphop och dansmusik. Och dansen var så himla snygg!


Häftig musik!


Slutet var magiskt!

Vilket påminner mig, om någon kan hitta Adiam Dymott med Unwanted Friend så säga till mig! Den var i och för sig skriven till dansen så den kanske är svår att hitta nu men ah...


Fina syster

Windy peak

Publicerad 2011-12-09 12:08:05 i Allmänt,

Asså, vad är det här för väder nu då? Det var ju snö jag hade beställt :p Jaja, det är i alla fall fredag idag. Jag känner mig ganska seg. Jag har sjukgymnastik vid 13.30. Världens bästa sjukgymnastik. Jag märker verkligen att jag har blivit bättre och stadigare i mitt knä, det är kul att se skillnaden! Förra gången fick jag till och med göra lite nya övningar också, nu använder jag till och med vikter :p

Ikväll är det både Idolfinal och Handbolls-VM. Egentligen är jag väl inte så intresserad av Idol men men, det gör mig inget att se. Undrar lite när handbollen är och på vilken kanal? Det är mot Danmark de spelar, spännande!

Nej, en timme kvar till jag ska bege mig, ska titta lite på Arbetsförmedlingen.
Cheers!

I'll search if you can't see it

Publicerad 2011-12-08 12:38:36 i Allmänt,

Nu har jag vaknat och ätit fukost, sitter här och sjunger högt till Gavin DeGraw. Härligt!
Punkt 1 på min to-do-list är avklarad. Att städa badrummet. Fy vad det är tråkigt!! Nu har jag bara att hänga tvätt, gå på prommis och hämta mitt paket från H&M, noppa ögonbrynen och sedan ska jag sy lite. Jag vill hinna baka lite också, får se...

I natt sov jag med fläta, mitt hår var fortfarande fuktigt när jag vaknade. Men det blir fiiiiint :)



Haha, det ser ju mest ruffsigt ut här :p

Give me time to think

Publicerad 2011-12-07 22:17:39 i Allmänt,

Nu har jag lämnat in min sista tenta. För nu vill jag bara jobba och ha kul, inte spendera timmar på bibblan tragglandes igenom någon bok, inte framför datorn där vita sidor stirrar på mig. Spara, spara som, skriv ut, PDF, skicka... Det har varit mitt liv i fyra år och visst är hoppet in i "vuxenvärlden" lite skrämmande men jag tror att jag kommer att fixa det galant. Det har som varit en mjukstart nu med lite halvjobb och halvplugg. Skulle sitta så fint med ett jobb innan man fyller ett kvarts sekel så det får bli mitt nya mål. Skulle så hemskt gärna vilja komma på en intervju, bara en liten någon ynka gång. Jag håller tummarna, nu har jag tid att söka allt som kommer i min väg!




These boots are made for walking

Publicerad 2011-12-07 11:50:02 i Allmänt,

Varje gång jag har varit i närheten av en skoaffär i en månads tid (om inte längre!) har jag varit tvungen att gå in där för att se om det finns några snygga VARMA skor som jag kan köpa till vintern. Jag ogillar verkligen att frysa och att ha ett par sköna skor är ett måste. Men de ska också vara snygga och passa till min vinterjacka som är militärgrön. Eftersom jag har en svart halsduk passar det ju onekligen bäst med ett par svarta boots. Men, jag har bara hittat bruna. Och visst, de är jättefina men inte det jag letat efter.

Så om jag blev glad när jag hittade dessa, inte allt för dyra, varmfodrade boots på Scoretts hemsida.




What do you think, can I pull them off?

Troubled minds; it's only fair after all

Publicerad 2011-12-06 14:09:57 i Allmänt,

Så, idag har jag pluggat. Har just ätit lite rester till lunch och tittat på lite Vänner. Vänner är alltid lika kul!
Nu kom mamma hem och det är dags för lite kaffe. Jag har minst ett A4 kvar att skriva men det ska nog inte vara någob fara...



Cheers!

Heartshaped box

Publicerad 2011-12-05 14:43:28 i Allmänt,

Det blev en sen frukost/lunch och då passade jag på att använda min 2:a adventspresent, ett litet hjärta att forma det stekta ägget i. Det blev jättegulligt!



Nu har mamma kommit hem från jobbet så nu ska vi fika lite...
Cheers!

Walking on sunshine

Publicerad 2011-12-05 12:11:51 i Allmänt,

När jag vaknar på morgonen går jag direkt till badrummet. Att titta ut genom badrumsfönstret är som min termometer, jag ser om det är sol, regn, mörkt och därför kan jag gissa om det är kallt eller inte...

Idag var jag seeeg och gick inte upp fören 11.30 och såg detta genom badrumsfönstret:



Frosten ligger kvar!!! :D

It beats for you so listen close

Publicerad 2011-12-04 23:20:59 i Allmänt,

Idag vaknade jag ganska trött vid 8 rycket. Jag fixade mig och begav mig till jobbet. Jobbade två timmar med chefen och sedan gick jag till hamnen och mötte Jessica och Yennipher. Vi gick runt lite på julmarknaden i hamnen. Där mötte vi också mamma, pappa, Bella och Noel. Stora lilla gulliga killen!! Vi stötte i alla fall på dem ett antal gånger sedan, Nynäs är inte stort :p Mickan och hennes mamma mötte upp oss och sedan begav vi oss tjejer till Jannis för lunch. Min sallad var tyvärr lite fail men trevlig sällskap hade jag :D

Jessica begav sig till jobbet, Mickan till Ösmo för julbak och jag följde Yennipher hem en bit och sen begav jag mig till Utsikten för att hålla Jessica sällis på jobbet. Satt där och drack varm choklad och snackade bort någon timme, hääärlig!  Jag begav mig till jobbet och jobbade två timmar till, åkte hem, såg Slaget om Sverige, Pan Am och käkade ost och kex.

Nu har jag hamnat här. Har sovmorgon imorgon så jag har ingen brådis. Skönt att landa lite framför datorn...


Fick ett gulligt "E" av Mickan. Tack <3

Titanium

Publicerad 2011-12-04 23:07:55 i Allmänt,

Min helg började på lördagemorgonen. Efter lite strul med telefoner och sms hit och dit kom jag och Mickan till slut iväg till Stockholm. Vi klev av vid Centralen och gjorde lite snabba ärenden på Lindex innan vi begav oss mot Gamla Stan. Vi gick in i en härlig butik längs Drottninggatan och nu har jag fått lite julklappstips. Vi kom till Gamla Stan och Stortorgets Julmarknad. Vi gick runt bland stånden, käkade brända mandlar och bara va... Vi började sedan bli hungriga och efter lite virr och fulla cafér hittade vi tillslut ett café i en källare där vi käkade och satt länge och pratade. Vi hade endel att avhandla, trevligt var det :)

Vi åkte hem 15.49 och vi mötte en gammal gymnasiekompis på tåget, kul :) När vi kom till Ösmo spöregnade det och blåste som attan. Vi sprang den korta vägen till Mickans bil och jag fick skjus hem. Sedan mötes vi upp efter två stressiga timmar hemma för att bege oss till Nynäs och träffa Jessica på lite vin och drinkar. Började hemma hos hennes föräldrar och vi fortsatte sedan till Kroken. Där mötte jag Jennie och massa handbollstjejer. Trevligt!


Fina tjejor på Kroken.


Härlig tjejdag med mina favoriter helt enkelt :D

Och jag måste passa på att tipsa alla. Innan vi åkte till Jessica sminkade jag mig lite med mitt favvosmink från BodyShop. Men jag har alltid haft problem med att ögonskuggan klumpar sig i "vecket" över ögat efter en timme och det ser inte alls trevligt ut. Jag använde denna Eye Shadow Fix från Isadora och när jag kom hem vid 01 satt fortfarande mitt smink på plats... Perfekt!



Det var lördagen...

The chance to renew

Publicerad 2011-12-02 21:54:54 i Allmänt,

Med nymålade röda naglar sitter jag nere i mitt rum, lyssnar på musik och skriver. Every second is a highligt...
Har just sett klart Idol för ikväll och nu väntar bara utröstningen om ett tag. Jag tycker nog att Robin ska åka hem ikväll. Brieosten som jag införskaffat försvann snabbare än snabbt och det var julmustpremiär vid middagsbordet.



Nu ska jag upp och slänga mig i soffan igen!
Cheers!

In the afternoon

Publicerad 2011-12-02 12:17:40 i Allmänt,

Åh, nu är jag sådär trött igen :( Jag orkar inte göra något men ändå har jag 3 timmar kvar till sjukgymnasten och den ska jag ägna till att skriva och jobba på min sista tenta i museipedagogik.

I eftermiddag ska jag åka hem efter sjukgymnasten, ta e lång dusch och sedan ska jag måla mina naglar. Jag har velat göra det så himla länge nu, säkert 2 veckor men jag har inte haft tid :(

Och nu har bästa Mickan kommit hem också, ska bli så skoj att ses igen efter låång tid och höra allt hon har att berätta <3



Cheers!

Om

Min profilbild

Elin

Den här bloggen är jag. Den kan ibland vara fylld med känslor och tankar men är lika glad och virrig som jag kan vara. Jag älskar min familj och mina vänner, engelska böcker, olympiska spelen, fikabröd, höstlöv, att dansa, promenader, Morgonpasset i P3, ost, träna, snö, skidåkning och att sjunga i duschen. Jag ogillar hat, kapris, när mitt nagellack flagnar, att stressa, orättvisor, att hänga tvätt, människor utan respekt och fötter på tågsäten. Välkommen till mitt lilla hörn i en stor värld.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela