corners

Wherever the past, the present and the future takes me, this is my corner...

Dreams, thats where I have to go...

Publicerad 2011-11-29 11:01:55 i Allmänt,

Idag är jag bara så trött att jag inte orkar göra något. Men ändå måste jag ju det såklart. Ska sticka iväg till sjukgymnasten snart och efter det ska jag bänka mig på ett kafé och plugga lite fram till jag jobbar vid 19. Jag tror att det mest är plugget som gör att jag känner mig helt omotiverad idag. Jag har ingen aning om vad jag ska säga i 20 minuter!! Tur att jag har morgondagen på mig också men ändå :/ Suck! Sen hinner jag inte äta ordentligt vissa dagar och även om jag inte blir hungrig påverkar det nog mig. Igår åt jag enbart mackor och mandariner under hela dagen. Jag måste blir bättre på det där...

Näe, idag är ingen bra dag helt enkelt så jag säger hej...

All I want

Publicerad 2011-11-26 17:07:17 i Allmänt,

Idag har jag och syster bakat både lussebullar och pepparkakor. Vi lyssnade på julmusik men ändå är det lite svårt att komma i stämmning, snön och kylan fattas. Nu är det så mörkt ute att den vita snön behövs för att lysa upp lite. När julmusiken tog slut var det dags att lyssna och sjunga med till lite Chess.

Min favvo är ju helt klart lussebullar, jag bara älskar dem!
Socker ska det vara på, mycket socker!



Mamma och Nelly är mer pepparkakstjejer.



Nu ska jag kila iväg till jobbet.
Cheers!

Sweeter

Publicerad 2011-11-25 14:18:38 i Allmänt,

Igår var jag hos sjukgymnasten. Som vanligt anmälde jag mig i receptionen. Efter jag hade lämnat personnummer frågade kvinnan i kassan lite försynt:
- Är det luciakandidaten?
- Eh, nej, det är min syster...

För några veckor sedan var jag och mamma påväg till bussen. En granne är ute och tvättar bilen.
- Jag röstade på dig idag!
- Hehe, nej men du röstade nog på min syster...

Jag och mamma satt och fikade. Vi träffade en gammal bekant.
- Är det du som är ihop med Markus?
- Nej, det är min syster...

Asså, jag visste att vi var lika men att det inte går att se skillnad på oss?
Hur ska vi nu utnyttja detta?! :p



Och så kan jag ju passa på att säga att min syster är Luciakandidat i Nynäshamn och vi vill ju gärna att hon blir Lucia så smsrösta gärna: NHP LUCIA 3 till 72001.

Like glitter is raining on me

Publicerad 2011-11-24 11:51:20 i Allmänt,



Rock my world into the sunlight
Make this dream the best I've ever known
Dirty dancing in the moonlight
Take me down like I'm a domino

Every second is a highlight

When we touch don't ever let me go
Dirty dancing in the moonlight
Take me down like I'm a domino

What a difference a day makes

Publicerad 2011-11-24 11:31:57 i Allmänt,

Hur mysigt är det inte att ha sovmorgon och få äta frukost i lugnt och ro?
Som vanligt läste jag tidningen och det väcks en hel massa tankar.

Jag blir upprörd över hur nu helt plötsligt Sverige röstade nej till Palestina i UNESCO trots att tydligen Utrikesdepartementen bestämt att lägga ner Sveriges röst.

Jag vill se filmen Play! Artikeln av Hynek Pallas fick mig att tänka på hur mina blickar, jag som finner mörkhyade män attraktiva, kan tolkas av personen som nedlåtande fast det inte alls är menade så.

Mina tanke om att krigsregler är idiotiska väcktes. Jag förstår att de behövs i den värld vi lever i men egentligen är det ju ganska bisarrt. Hur kan man ha regler i något som är ett brott från början?!? Krig där människor dör kan väl aldrig vara annat än fel?!? Det är så komiskt att man skulle exempelvis ha regler i t.ex inbrott. Hör bara hur det låter.


Sen till en annan tanke som jag har gått och grubblat på och som fick nytt liv när vi hade en workshop med dramapedagogen Agneta Josephsson. Att inte handla, det måste ju också vara en sorts handling? Att inte ingripa i ett bråk är ju faktiskt ett aktivt beslut. Att inte säga till den där killen att man tycker om honom resulerar ju i saker och det är således också en aktiv handling. Även om de är omedvetna eller ej.

Jaja, nu har jag fått ut lite av mina tankar, nu ska jag packa min träningsväska.

Cheers!

Living is easy

Publicerad 2011-11-23 23:00:01 i Allmänt,

Åh, vilken låååång dag det var idag. Klev upp innan 7 för att hinna till jobbet, jobbade ett ganska stressigt pass och begav mig sedan in till stan för att plugga lite innan jag skulle bege mig till Hallwylska palatset för lite skola. Vi fick vara med om en dramatiserad visning. Asså, hur bra var det inte?!?! Det är så man lär sig! Jag går gärna fler gånger, någon som vill hänga på? Just nu visar de en som heter Jul i palatset, mysigt!


På vägen till tåget från museet gick jag förbi Sergels Torg. Så himla fin juldekoration!

I alla fall kom jag inte hem fören vid 21 och då däckade jag i soffan framför gamla Morden i Midsomer med Barnaby, så ska det vara.

Egentligen kan jag vara uppe mycket längre ikväll för jag har sovmorgon imorgon och ska vara hos sjukgymnsten 13.30. På tal om sjukgymnasten så går det toppen, jag känner redan att jag har fått mer muskler i knät och benen. Imorgon får jag kanske reda på mitt röntgenresultat, förhoppningsvis är inte korsbandet pajk *håller tummarna*. Men hur som helst, jag är nog för trött för att ägna mycket mer tid i vaket tillstånd så jag ska läsa lite om Napoleons framfart i Ryssland innan jag släcker.

Natti!

You can count on me 'cause I can count on you

Publicerad 2011-11-21 19:26:15 i Allmänt,

Hemma igen efter en helg i Göteborg.
Jag och Emma bestämde för ett tag sedan att överraska Mélanie och Micka och hade god hjälp av deras pojkvänner. Så i fredags vid 21-tiden ringde vi på hemma hos Mélanie som blev helt i chock. Vi lyckades mycket bra måste jag säga.

Vi hade inga planer alls för helgen utan tog den som den kom. När vi vaknade på lördagen tog vi det lugnt och for sedan ner till stan med spårvagnen och satte oss på ett café där vi drack mumsigt té och jag åt en helt gudomlig cheescake.





Efter att ha suttit där och pratat ett bra tag tog vi en prommis i Haga och tittade i lite affärer. Vädret var inte på topp men sällskapet var desto bättre!

Vi tänkte sedan äta på Café Kosmos som tydligen är ett poppis ställe på avenyn. Vi hittade ett bord vid kanske 2-tiden och åt god mat och fikade återigen. Där satt vi i en massa timmar och diskuterade allt, verkligen allt!



Vid 6 började vår bio, One Day. Jag älskar historien och Jim Sturgess var den charmigaste ever men jag tyckte nog att filmen saknade något. Ska läsa boken som nog kan förklara endel...



Efter bion åkte vi hem till Mél och tittade på Så mycket bättre och vi blev inspirerade och Spotify höjdes och vardagsrummet blev till ett dansgolv. Gud vad kul vi hade!! Jag älskar att vi bara helt spontant började dansa... När Micka hade begett sig hemåt så satte vi oss att spela Bondespelet. Haha, kul! :)

Vi spelade till 3 och sedan som stockar. När vi vaknade på söndagen blev det god frukost och sedan en prommis i det fina vädret.



Vi kom hem och spelade klart Bondespelet, som jag vann!! Sen drog vi oss ner mot stan igen för att det var dags att hoppa på bussen för mig och Emma.



Härlig härlig tjejhelg! <3

You know me better than that

Publicerad 2011-11-17 23:11:56 i Allmänt,

Varje gång jag hör denna låt börjar det vattnas i ögonen och jag börjar nästan gråta.
Den går rakt in i hjärtat och stannar där. Jag har älskat den sen första gången jag hörde den...

7 seconds

Publicerad 2011-11-17 15:54:22 i Allmänt,

Ojdå, nu har jag inte bloggat på massa dagar! Både Elin och syster påpekade detta men jag har allvarligt inte haft tid eller orkat. Vad har jag gjort då?

Lördagen spenderades i Örebro med kära bror och hans gulliga familj.


Noel bar Milan-tröja och hejade på pappa när de spelade match.

På kvällen hängde jag med Emma och Erik hem till Patrik och vi åt god mat och kvällen blev sen.

På söndagen var jag först i hallen och tittade lite handboll som Sorunda vann. Efter det drog jag till Nynäs och käkade lunch med Jessica och Linnéa. Mysigt! Vi hamnade på Pizza House och det var ju hur gott som helst! Har inte träffat Linnéa på ett tag så det var trevligt :)

I tisdags var jag, mamma och syster på operan och såg Ringaren i Notre-Dame. Hur bra som helst!!! Gud var jag är impad av de som kan dansa sådär. Och musiken var så häftig!


Mamma och Nelly är kulturella ;)

Resten av dagarna har jag jobbat, pluggat, varit på Univesritetet, varit på lektion om dramapedagogik (sååååå himla kul!!!) och sovit!

Elin och Johanna har just åkt hem.
Vi åt min goda (om jag får säga det själv) sockerkaka och pratade en massa.


Johanna gillade att dansa i stolen ;)

Det var en liten uppdatering och nu år jag ifatt. Ny ska jag och syrran titta Glee!

Just saying

Publicerad 2011-11-10 22:55:11 i Allmänt,

Ska jag berätta något kul?!

Imorgon är det fredag och då får man äta godis :D


Nu ska jag ta och sova i min nybäddade säng!
Natti!

Nothing compares, no worries or cares...

Publicerad 2011-11-08 15:55:16 i Allmänt,

En timme kvar på jobbet. Jag gillar faktiskt att jobba sånna här dagar... Även om det blir lite långrandigt ibland finns det nästan alltid nåt at fixa med. Det var ju toppen idag också för då kom varorna. Och till skillnad mot sommaren då det nästan alltid är kaos när det är leverans kunde jag idag ta det lugnt och packa upp varorna i lugnt och ro. Nu har vi massa CocaCola igen ;) Och så har jag hunnit plugga endel också, superbra!


Att ha fläta har blivit en slags favorit för mig :p

Nu ska jag sortera cigaretter, see ya!

Marmaris 2011, del 2

Publicerad 2011-11-08 14:18:04 i Allmänt,

Sist jag berättade om Turkietresan slutade jag visst redan tredje dagen så nu kommer lite mer bilder.


Vi hade som sagt förtsa parkett vid havet den tredje dagen och jag dokumenterade min solbränna som vid denna tidpunkt var ganska obefintlig.


Dag fyra åkte vi på en heldags båttur.


Vackert!



Läbbig krabba men god :p Instruktören Bobby blev ganska kär i Mickan så vi blev VIPade hela dagen, score! ;)


Vi försökte oss på några hoppbilder på Turtle Island :)
Där vi såg en sjukt stor sköldpadda!!


På vägen hem var vi trötta och brända.


Men ut och dansa skulle vi i våra Converse...


Näst sista dagen och jag ser lite brunare ut allt.


Vi hängde vid poolen.


Den kvällen blev hård, vi var ju tvungna att dricka upp all dricka!


En av de mest sansade bilderna. Nu kör vi!


Vi träffade på några holländare som vi träffat några dagar tidigare.


Men om försvann och Jessica blev en hatt rikare.


Sista dagen åt vi lunch på hotellet.


På flygplasten redo att fara hem. Mickan fick en chokladbit som kanske var knark :o

Mellan allt detta solade vi ännu mer, dansade på nätterna, gick på marknad, åt bakpotatis med goda röra, Jessica hann med en tatuering och vi hade bara hur kul som helst.
Jag önskar nästan att det vore sommar snart så att vi kan göra det igen!


Snipp snapp snut, så var denna Marmaris-saga slut.

Don’t be mad once you see that he want it

Publicerad 2011-11-07 22:33:17 i Allmänt,

Idag är det kladdkakans dag och jag menar, det måste man ju fira! Jag och syrran bakade en helt gudomlig kladdkaka som avnjöts framför Fotbollsgalan och Anno 1790. Eller kanske inte till det senaste, den serien är allt för brutal för att man ska vilja äta något när man ser den, huga!


Haha, mamma är lite läskig där i bakgrunden...

Nattinatti!

Is it the look in your eyes?

Publicerad 2011-11-07 12:42:12 i Allmänt,

Nu är första tentan i Museipedagogik inlämnad. Precis som alltid när det gäller nya ämnen är jag otroligt nervös för var lärarens ribba ligger. Jag känner mig aldrig riktigt nöjd med det jag lämnar in men det brukar gå vägen i alla fall. Jag hoppas att det gör det även denna gång.

Ja, helgen har varit fullspäckad. Jobbade i lördags och när jag kom hem satte jag mig och skrev lite, eller endel för att vara korrekt. På söndagen jobbade jag hela dagen och stoppade in lite plugg därimellan. Kom hem och käkade middag innan jag skrev det sista och lät pappa läsa igenom det. Sen vart det EMA med familjen i soffan.


Bruno Mars vann Best New Artist och sjöng Marry Me.

Syrran tycker att jag ska satsa... Varför inte? 85a, sjunger gudomligt, ser ut som socker, är född på Hawaii(kan han kanske surfa?!!? :p), har puertoricanskt och filipinskt ursprung och har så cool stil. Yup yup!

Vet ni vad jag kom på häromdagen!? Jag har ju inte avslutat min berättelse om Turkietresan än!! Fy vad jag är dålig! Så det får bli mitt projekt till ikväll, det värmer ju upp i höstrusket i alla fall att tänka på alla varma minnen. Ja, det var nog det som var min tanke med att inte fortsätte just då, hehe ;) Vi säger så...

Nu ska jag käka en banan och gå till sjukgymnasten.

Cheers!



Life's too short

Publicerad 2011-11-04 16:37:02 i Allmänt,

Rihanna ställde in sin koncert i Globen i onsdags så jag och Fia fick gå hemma utan att ha sett henne :( Nu håller vi tummarna för att hon kommer hit och spelar något annat datum *fingers crossed*

Och gud vad jag älskar denna video, det ser så himla kul ut!! Resa, festa, dansa, skratta...



Living the dream!

Do not disturb?

Publicerad 2011-11-04 16:17:35 i Allmänt,

Jamen god dag på er alla!
Klockan är runt 16 och först nu kan jag sätta mig framför datorn och börja skriva på min tenta.

Dagen började med jobb och det var gaaanska mycket folk eftersom denna helg är det Gotland Grand National på ön och då åker massa motorintresserade. Mitt i värsta ruschen blev det strömavbrott, jag vill minnas att det blev mörkt just i det ögonblick då kassan skrev ut ett kvitto och jag letade i blindo efter växel. Allt bara dog och vi körde på så gott det gick ändå. In-checkningen fick göras manuellt och landgången funkade inte. Ojoj, men alla jobbade som flitiga bin och efter en 30 minuter kom strömmen tillbaka och vi kunde fortsätta som vanligt.

Efter jobbet var jag helt slut men jag gick upp till sjukgymnastiken och körde ett pass med Lasse. Det känns bra att ha kommit igång!
Näe, nu är jag nyduschad och ren. Ska dricka upp mitt kaffe och sedan måste pennan glöda ett tag.

Cheers!

Om

Min profilbild

Elin

Den här bloggen är jag. Den kan ibland vara fylld med känslor och tankar men är lika glad och virrig som jag kan vara. Jag älskar min familj och mina vänner, engelska böcker, olympiska spelen, fikabröd, höstlöv, att dansa, promenader, Morgonpasset i P3, ost, träna, snö, skidåkning och att sjunga i duschen. Jag ogillar hat, kapris, när mitt nagellack flagnar, att stressa, orättvisor, att hänga tvätt, människor utan respekt och fötter på tågsäten. Välkommen till mitt lilla hörn i en stor värld.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela