corners

Wherever the past, the present and the future takes me, this is my corner...

Morning glory

Publicerad 2012-01-31 09:05:58 i Allmänt,

Jag har varit vaken sen 8 för att tvätta lite. En tvätt blir det för jag har inga kläder att ha på mig på jobbet. Jag måste ha meeer kläder, fler underställ och strumpor. Haha, det tar aldrig slut, det är alltid något man behöver. Visst är det så?!

Idag är det tisdag och det är ICA Skicross och Filmkväll. Sen ikväll blir det med säkerhet Bygget. Det har ju gått en vecka sen sist och det rycker lite i festnerven.

Tittar på nyheterna nu på morgonen. Tänk att Melodifestivalen börjar nu på lördag. Va, är det redan dags, ojojoj!

Aja, lite tankar såhär på morgonkvisten.

Ha en bra dag alla!

Wuthering Heights

Publicerad 2012-01-28 20:38:23 i Allmänt,

Ledig idag igen. Jag väcktes imorse av att jobbtelefonen ringde. Det var TVÅre som tydligen ville ha tag på My som hade denna tjänst förra året. Haha, så var jag uppe och då var det bara att äta frukost och ta på mig mitt nya fina rosa underställ och bege mg till Duved.



I Duved mötte jag Jonas efter några åk. Idag var det jättebra i backarna! Vi åkte lite och eftersom jag ville köpa pjäxor kunde Jonas tänka sig vara smakråd och hjälp så vi gick in på Skistarshop. Fick provåka ett par och sedan blev det att gjuta en ny sula. Kom ut 3300 kronor mindre på kontot men med hur sköna pjäxor som helst! Tack för hjälpen Jonas!



Sedan hängde jag lite hos Mickan och Jonas innan jag åkte hem.
Underbar dag!



Duved idag...

Happiness

Publicerad 2012-01-28 00:13:26 i Allmänt,



Being happy doesn't mean that everything is perfect.
It means that you've decided to look beyond the imperfections.





You're so hypnotic on my heart

Publicerad 2012-01-27 21:21:00 i Allmänt,

Jag jobbade lite imorse. Eller jobb och jobb, vi hade ett möte om vad som händer här i Björnen, det var kul och spännande att få vara med och höra lite åsikter. Efter mötet åkte jag in till byn för att handla lite. Hade som uppgift att fixa min klocka. På nätet stod det Tottvägen 53 och jag drog en suck, det är en bit dit och det är inte platt vill jag lova! Men efter jag hade handlat lite smått på Stadium och tog ett djupt andetag för att börja gå såg jag helt plötsligt affären som jag hade sökt efter nästan vid torget här. Det var visst ägarens hemadress jag hittat :p Hur bra som helst i alla fall! Så medan min klocka blev fixad så gick jag och handlade på ICA. Jag gick också förbi Kicks för att använda mitt presentkort jag fick av Mickan. Efter typ 20 minuter hittade vi tillslut en nyans som passade. Jag är mycket ljusare i hyn än vad man tror. Det blev Lumene, hoppas att den är bra! Lätt skulle den i alla fall vara :)


Blev en rougeborste också :)

Jag hämtade ut min klocka men missade precis bussen så jag tog systemet innan jag bar tillbaka allt det jag inhandlade. Det var mycket men det gick jättebra! Har jag redan blivit lite starkare?! :p Väl hemma packade jag upp och sedan var det dags för mat.

Jag freebasade lite efter ett recept i min superbra kokbok och det blev hur gott som helst! Spenat och kyckling med bulgur, mums! Blev en cider till det också :p



Nu är det Serbien mot Kroatien i semifinal och jag ska dricka té... Imorgon blir det backen!
Cheers!

When you are near me, and when you are away

Publicerad 2012-01-26 21:53:02 i Allmänt,

Dagarna flyger verkligen förbi här borta. Jag har knappt hunnit hem innan det är dags att sova. Men imorgon är jag ledig sånär som på en timme mitt på dagen då jag ska på möte. Men lite sovmorgon får jag allt!

Idag var det superfint väder på morgonen men det gick och blev hur blåsigt som helst på eftermiddagen och det blev riktigt kallt. Men 20 tappra barn åkte ändå fackeltåg och grillade lite korv...

Sitter och lyssnar lite på Gavin DeGraw. Han är så himla bra och vissa av hans texter går rätt in i hjärtat på något sätt. Synd att jag missar honom nu i februari men det kommer säkert fler tillfällen att se honom live ska du se :)



Den bästa av de bästa låtarna är Dreams, och den hittar jag inte ens på någon skiva :/ Bästa låten när man saknar, vem det än må vara!



Natti!

Where its close to my heart

Publicerad 2012-01-25 22:17:47 i Allmänt,

Idag var det fortsatt kallt men solen sken.
Idag hade ett paket till mig kommit till ICA. Jag ville ha upp lite saker som jag i all hast och stress glömde när jag skulle packa för att åka upp hit. Det var en jacka, hängare, vantar, skor och tröjor. Men mamma, pappa och syster hade också skickat med lite födelsedagspaket :D Så min födelsedag var extra lång och fortsatte även idag...

Av mamma och pappa fick jag en superfin klocka! Dock var armbandet liiiiite stort så jag måste gå till en urmakare som fixar det. Sen fick jag ett par härliga strumpor att ha här uppe också :)



Av bästa lillasyster fick jag en shotsbok. Nu ska jag bli proffs på goa shots asså!


Systeryster gör alltid så himla fina kort <3

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag sova. Börjar redan min ålder sätta sina spår?! :p
Natti!

24 little hours

Publicerad 2012-01-25 22:04:15 i Allmänt,

Hade en helt toppenbra födelsedag här i Åre! Vaknade av att jag hade 7 missade samtal från far. Familjen ville sjunga för mig men jag sov som en stock. Morgonen började med massa fina sms, samtal och meddelande på Fejjan. Sen knackade det på dörren...

Det var bästa Mickan som kom med en tårta och sjöng för mig <3 Åh, jag blev så överraskad och varm i hjärtat!


Hon hade med sig finfina presenter och vi åt tårta och grädde och smakade mitt nya té, Prins Vladimir. Supergott!



Efter det begav jag mig till jobbet. Det var Skicross först och jag frös om händerna medan jag borrade i snön. Det ringde och jag hade fått blommor!


Från mamma och pappa - blommor och choklad. Jag har inga vaser så en perkulator får duga ;p


Från farfars fru Ulla fick jag fina rosor! :)

Och jag hade fått kort från Janssons också:

Presentkort på Ticnet! :D

När jag slutade jobbet stressade jag hem och åt en pizza medan jag tog en cider och fixade mig innan jag begav mig till bussen för att möta Mickan vid VM8an. Åkte med henne och Jonas till deras nya lägenhet. Huuur fin som helst! Perfekt med värmegolv och så snygg... Mickan fixade sig och sedan körde Jonas oss till Östlien där vi snabbförfestade innan det visst var mycket kö på Bygget så vi drog dit. Men kön gick snabbare än vad vi trodde och snart var vi inne.


Ahmen visst surru! Mickan med sin fina väska :)

Men du vad mycket folk det var!!! Inte nog med att många säsongare var ute så är det även Student Ski Week här i Åre och det kryllade av norrmän. Det var så trångt att man inte ens kunde dansa!! Huga... Vi drog runt där ett tag men sedan gick vi hemåt.

Imorse var det segt att gå till jobbet :p

Come away with me

Publicerad 2012-01-23 22:17:38 i Allmänt,

Dagarna rullar på här uppe. Jag festar och jobbar, umgås och slappar, jobbar och festar. Ja, jag har ett gaaanska bra liv. Igår hade vi ansiktsmålning och det värmde extra i hjärtat när en liten flicka, som också hette Elin, sprang fram emot mig och gav mig en stor kram.



Idag var det mycket kallare än vad det har varit tidigare och jag frös riktigt om ansiktet och tyvärr om fötterna också när jag väntade på barn som ville måla i snön. Imorgon blir det tävling och filmkväll och på kvällen blir det feeeest :D Tisdag och min födelsedag liksom!

Nu kör vi!
Cheers!

One day in your life

Publicerad 2012-01-21 11:47:58 i Allmänt,

Jag sov i lite mer än 11 timmar i natt och nu känner jag mig lite rastlös. Efter att Hans Olsson har startat i störtloppet från Kitzbühel ska jag ta mig ner till byn för att besöka Systemet. Det är skönt att få lite luft och Systemet måste besökas. På tisdag är det fest!

Nu på morgonen har jag sorterat min rena tvätt som jag tvättade igår. Och gissa vad?! Hela tre, TRE, strumpor saknar sin partner.



Jag blir galen! Jag har kollat 5011 gånger i tvättmaskiner och torktummlare, dubbelkollat i smutskassarna men nej... Varför blir det alltid så?!

Jepp, nu ska jag borsta tänderna...
Cheers!

Whats going on?!

Publicerad 2012-01-20 15:17:49 i Allmänt,

Idag är jag ledig och det är så skönt faktiskt. Jag är ledig imorgon också så då ska jag passa på att sova lite.
Gårdagen flöt på som vanligt men på kvällen kom Mickan förbi och vi åt lite mat och snackade innan vi begav oss till Kläppen för lite förfest innan vi drog vidare till Östlien. Det var en kul bilresa dit och jag och Kron vann i Beerpong. Väl där satt vi och pratade lite, blev lite fullare och träffade härliga personer och en snygg kille. Vid 12-tiden drog vi till Bygget där det var Rockkväll och Who Fighters spelade. Fast vi lyssnade inte så mycket på dem utan vi dansade mest. Gud var kul det var! Vi drog efter någon timme... Superbra kväll/natt!

Idag mår jag som jag förtjänar och jag är jäkligt sliten och trött.
Så nu ska jag fortsätta äta lite vindruvor och kolla Bridesmaides på datorn!
Cheers!

I wanna free fall, out into nothing

Publicerad 2012-01-18 17:42:02 i Allmänt,

Imorse var jag tröött och ville inget annat än att ligga kvar i min varma och sköna säng.
Men när jag väl var uppe och kom till jobbet (efter min 30 sekunders prommis) vände allt och jag kände mig piggare. Idag hade vi skattjakt med barnen, de hittade skatten med hjälp av de ledtrådar vi lagt ut ;) Appe var med och jag frös in i märgen. Det var sådär jobbigt kallt idag :( Sedan kom Cathis och vi fixade lite så att jag lärde mig att rapportera in tider etc. Sen var det tävling och skidlärarna var en kort så jag och Kajsa fick sätta banan själva. Scary men det gick väl bra. Idag var det inte alls lika tungt med alla käppar och liknande. Efter tävlingen fixade jag lite i någon timme innan jag gav upp för idag.

Gårdagen var toppen.
Jag älskar att gå ut här, jag älskar folket! Det är Student Ski Week här i Åre nu så det var mycket mer folk på Bygget igår än sist. Det blev relativt tidig hemgång för mig ;)

Och jag kom på att jag fyller 25 om en vecka! Fatta, 1 vecka!! Jag kommer så väl ihåg när jag fyllde 20 och hur stressad jag var över att jag ville ha man, barn och karriär innan 30 och att det bara var 10 år kvar att fixa det på... Men nu känner jag inte alls så och jag lever livet här och nu.


20-åriga jag...

Ingen lunch och ingen frukost så nu är det dags att brassa käk!
Cheers!

That's when we all win

Publicerad 2012-01-14 21:16:18 i Allmänt,

Det har återigen varit en mycket bra dag! Åkte till Kläppen på morgonen och mötte up Mickan och Jonas för att bege oss till Duved för att åka några åk. Det var bra idag med men vi kände i benen ganska snart. Vi for till Kläppen en snabbis innan vi for ner på byn. Mickan kom hem med ett par nya assnygga snowboardboots :D Jag kom hem med lite salva för min torra haka :p Vi köpte med oss fika på Coop och drog tillbaka till Kläppen för att fika lite god Noggerglass, Delicatobollar, bullar och svartvinbärssaft. Jag var hemma igen vid 16-tiden och jag var helt sluuut! Slappade och sov lite.

Nu har jag precis kommit hem från middag på Beefalo med Mickan, Jonas, Emma och Adam. Åt mig mätt på mozzarella sticks, nachos och ostbollar, mums!!

Jag älskar verkligen det här livet!


There is nothing like a dream to create the future... Elin känner mig!

I'm lovin' it!

Publicerad 2012-01-13 22:20:38 i Allmänt,

Idag var min första lediga dag här uppe i Åre. Tog bussen till Kläppen för att hämta mina saker innan Mickan, Adam och Fredrik begav sig ut i backen och jag åkte till byn för att handla lite på Stadium. Som tur var öppnade de faktiskt 9 och inte 10 som internet sa och jag kom ut med två påsar och nästan 2000 :- fattigare.



Jag köpte varma skor och två par huuuur sköna strumpor som helst! Det blir nog flera sånna snart skulle jag tro för varma strumpor kan man inte ha för mycket av.
Jag investerade också i en hjälm, den blev rööööd och fin...



Efter min lilla shoppingrunda mötte jag upp gänget i Tegefjäll och vi körde lite i skogen och jag ramlade en heeeel massa. Men man blir mycket bättre på skidor när man åker med de som är bättre :)



För någon timme sedan kom jag hem från utomhusbio vid VM8:an.
Det visades förhandsvisning på En gång i Phuket med Peter Magnusson och gänget. Riktigt riktigt rolig film. Man skrattade liksom på riktigt :)

Nu ska jag glo lite på TV och sen blir det att sova, vi ska ut i backarna imorgon med :D

Stuck in reverese

Publicerad 2012-01-12 21:47:46 i Allmänt,

Asså, klockan är 21.40 och jag har fortfarande inte kommit in i duschen, det var visst Vänner på TV och sen fastnade jag här vid datorn. Fast snart får det vara nooog! Måste ju sova snart...



Idag kom jag hem 19 efter en ganska hektiskt dag med skidtävling och grillning. Det blåste och snöade gärnet på eftermiddagen så det blev att slita lite extra men det var skoj. Avslutade dagen med att lära mig lite datortjofs.

DUSCHA!!

Ice Cold

Publicerad 2012-01-12 19:52:13 i Allmänt,

Min kyl må vara liten men...



....finns det något godare än ett iskallt glas mjölk?!?!
I don't think so!

Here with me

Publicerad 2012-01-12 09:25:06 i Allmänt,

Inatt sov jag länge och jag slog inte upp ögonen fören 8.30. Det behövdes kan jag lova! Idag ska jag träffa Cattis vid 11 men jag tänkte gå och fixa lite saker innan dess. Men behöver inte gå fören om mer än en timme så jag kan ta det lite lugnt. Tänkte äta en stor frukost idag eftersom jag kommer att jobba lite längre än vanligt idag och energi behövs onekligen. Idag är det en till tävling samt fackeltåg och korvgrillning innan vi ska fixa lite praktiska saker.

Idag är det min sista jobbdag för veckan, på söndag börjar jag jobba ganska mycket själv igen även om jag kommer ha hjälp av skidlärarna. Det kommer att gå bra! Ännu ett moment att vara nervös inför dock...

Cheers!

Tonight is the night

Publicerad 2012-01-11 20:21:03 i Allmänt,

Asså, ingen dag är den ända lika, jag älskar det! Idag var det okej väder på morgonen och jag och Appe Älg körde en skattjakt för barnen. Efter det blev det fix inför Appe Challange där jag fick prata i mikrofon, det var lite läskigt men jag lovar att jag kommer att bli van vid det snart. Fick också hjälpa till att sätta banan och den där knippen med käppar var inte lätt. Det var en pers att ta sig upp med alla på axeln och sedan åka och sätta upp dem. Men jag kommer nog vara proffs på det i slutet av säsongen :)


Duved i våras.

Efter tävlingen packade vi ihop och jag fixade lite med renfällarna innan jag idag kunde gå hem lite tidigare än vanligt. Så då hann jag ner på byn för att handla mat och kolla en snabbis på Stadium. När jag är ledig måååååste jag fixa nya varma skor!

Idag blev det faktiskt ris här, har ätit pasta nu de senaste dagarna för jag har inte kunnat handla så mycket. Här i Björnen finns ju en liten butik men det blir inte så ekonomiskt att handla där och de har inte så mycket olika saker. Så ICA Åre är bäst, även om det tydligen är den dyraste ICA i Sverige, efter Duved, haha...

Igår var första Bygget för säsongen för mig. Var segt i början men sen kom det folk och det slutade som en lyckad kväll :)

Nu ska jag titta lite på handbollen på TVn, på söndag börjar EM!
Cheers!

Truth is

Publicerad 2012-01-09 20:57:08 i Allmänt,

Oj, jag är helt slut!!! Att jobba ute heela dagarna tar på krafterna vill jag lova. Men det är skoj att få använda mer än hjärnan ibland. Idag var det målning i snön och sagostund med grillning och skidåkning. Mellan aktiviteterna fixade vi med en massa saker så nu har jag skidor, pjäxor, stavar, hjälm, ännu fler mössor, liftkort, nycklar i massor och nya skor/pjäxor att ha i jobbet. Det är mycket som ska fixas så här i början och vi satt och fipplade med affischer och så länge innan jag slutade vid 6.


Imorgon ska jag få hålla i en aktivitet själv. Läskigt, spännande och kul! Barnen är sååå söta, jag har ett bra jobb jag... 





It's a new day, it's a new dawn.

Publicerad 2012-01-08 19:52:19 i Allmänt,

Sitter nyduschad i soffan, TVn är på i bakgrunden och jag äter en massa godis.
Idag var det första dagen på mitt nya jobb. Började 10 med att få lite jobbkläder och hälsa på lite personer. Efter lunch fortsatte vi med att ställa iordning ansiktsmålning och korvgrillning. Åh, det var härligt att stå ute och grilla och det var så kul att måla lite barn. Inte för att man gjort det förr men det var kul ändå och alla blev nöjda. Vi slutade vi 17 tiden och fixade iordning lite saker innan jag gick hem för att vila och äta lite.



Nu är jag så himla trött! Börjar 9 imorgon, då blir det lite åka av :D

On the road

Publicerad 2012-01-07 22:18:32 i Allmänt,

På plats i Åre! Mickan åkte för ett tag sedan. Vi åt lite middag och sedan satt vi och pratade och bara umgicks i fleera timmar. Det är så kul att vara här! Jag älskar mitt lilla rum som är hur mysigt som helst. Att ha något eget slår ju det mesta. Jag har redan träffat några som bor här i huset och jag tänkte gå på lite upptäcksfärd imorgon.



Imorgon börjar jag också jobba på riktigt och sen ska jag fixa lite. Kanske ska kolla efter en hjälm och efter ett par varma skor... Det är ju mycket man ska fixa så här i början!

Nu ska jag nog sova, är hur trött som helst efter en dag av resande.
Natti!

Push the button

Publicerad 2012-01-07 11:44:35 i Allmänt,

Näe, jag ger upp, internet var inte tillräckigt snabbt så det blev pannkaka av allt istället. Så jag tänkte att jag kunde passa på att berätta vad jag har haft för mig de senaste dagarna.

I torsdags åkte jag ner till Nynäs för att träffa Jessica och käka sushi, gottis! Vi satt och snackade en stund sedan var jag tvungen att sticka till jobbet. Jobbade i två timmar och åkte hem för att packa ner allt. Ojoj, vad mycket det är, jag fick ta pappa till hjälp och tillslut fick vi ner allt i två väskor, pju....

Igår jobbade jag mitt sista pass på morgonen sen fick jag sjuts av Erica hem till Elin, Johanna och Jocke. Ville ju träffa lilla Johanna lite innan jag åkte. Och fina Elin såklart! Vi tog en prommis ner på stan, bara hon och jag, och käkade lunch på Thorssan.



Efter någon timme drog vi oss tillbaka hem, vi fikade och sedan åkte jag hemåt.

Jag skulle för slutföra min packning men också för att min morbror med familj skulle komma. Vid 5-tiden droppade de in och vi åt mumsig mat och hade det allmänt trevligt. Efter middagen var det dags för lite spel, vi körde ett himla enkelt ett som inte krävde mer än penna, papper och tid. Det var lite liknande Alias och Charader i ett. Vi spelade det ett tag sedan var det dags att prova det spel som vi fått av dem, Absolut överens. Haha, det var supersvårt men kul! Klockan blev närmare 2 och jag och pappa insåg att vi nog borde gå och lägga oss, alarmet stod på 05.30. Sagt och gjort, sov som en stock!



Trevliga dagar i söder, nu väntar nya äventyr i norr! :D

Until the world ends

Publicerad 2012-01-07 10:49:56 i Allmänt,

Nu har vi precis stannat i Ljusdal. Sov fram till 10 och det var hur skönt som helst! Fick bara 3 timmar med sömn inatt så det behövdes verkligen. Nu har jag ätit lite frukost så nu är det dags att kolla How I met your mother tills min dator dör och äta godis, det är ju ändå lördag ;)

Jag är lite nervös!!

Had a feeling I could be someone

Publicerad 2012-01-05 14:45:00 i Allmänt,

Idag har jag tvättat och donat, jag reser på lördag och nästan hela mitt liv ska ner i resväskor. I alla fall när det gäller kläder...



Det är så svårt att packa och man vet ju att man inte kommer att använda allt där uppe men man vill ju ha valmöjligheten. Annars kan jag slå vad om att man står där om två månader och vill ha sin rosa tröja och då är det ju typiskt att man inte har den. Men, det får väl bli det som ryms i väskorna antar jag så jag måste kanske gallra lite...

Snart ska jag iväg på middag med Jessica och sen blir det jobb ikväll, men bara till 20, wiho!
Cheers!

It's been a long long time since I've stepped outside

Publicerad 2012-01-05 10:04:09 i Allmänt,

Igår blev jag sövd. För den sista gången i mitt liv hoppas jag, det har varit alltför många gånger redan :/ "Du är rutinerad" sa narkossköterskan. Ja, tyvärr...

Så varför blev jag sövd undrar ni?
Vid ett cellprov upptäcktes några cellförändringar på livmodertappen. Efter ytterligare en undersökning beslutade man sig för att göra en operation och ta bort det drabbade området. Så det var det jag gjorde igår. Jag håller tummarna för att testerna de tog kommer tillbaka bra och att jag inte behöver ha problem med detta längre. Det är verkligen inte kul och även om jag bara hade en mild form känns det jobbigt att veta att man har ett virus och cellförändringar även om det inte syns. Man får ju också på ett sätt lida med att det fortfarande är tabu att prata om detta och att det på ett sätt är ens eget fel. Det är nog därför jag inte riktigt berättat för mina vänner, och det skäms jag för. Det är lättare att skriva av sig och jag hoppas ingen blir arg... Sen trodde jag också att det bara skulle vara som en vanlig gynundersökning och att jag skulle få lokalbedövning, läkaren i Nynäs hade visst inte informerat om allt :(

Så på onsdagsmorgonen befann jag mig på Södertälje Sjukhus för att invänta operation. Det tog några timmar innan det var min tur. Tydligen hade saker blivit försenade på grund av att någon kommit in med utomhavandeskap som operarades akut. Mardröm!! Jag hade världes bästa sköterskor. Innan man blir sövd får man alltid en medicin som ger en den skönaste känslan i världen av lugn och värme. Efter en timme vaknade jag upp på uppvaket. Jag kördes efter ett tag tillbaka till avdelningen och jag kände mig rejält omtöcknad. Drack lite och mådde illa och tänkte att det var för att jag inte ätit på en massa timmar då jag skulle vara fastande innan operationen. Gick upp men svimmade nästan och somnade 45 minuter till i sängen innan jag tog mig ut till dagrummet för att äta världens godaste mackor och té. Mamma kom och hämtade mig efter jobbet och efter att ha ätit mat och slappat framför 3 Gleeavsnitt med syrran och sovit en natt så nu mår jag mycket bättre, även om jag fortfarande är lite tagen.

Det är sådana här saker som gör att jag inser att jag har lite tur här i livet men det gör också att jag lider extra med dem som inte har det :(

This is my year - 2011

Publicerad 2012-01-04 22:29:52 i Allmänt,

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Slutade plugga på univesitetet, var på arbetsintervjuer, producerade en utställning.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag brukar inte ha några nyårslöften :p

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Bästa Elin blev mamma till lilla Johanna <3


4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, pju...

5. Vilka länder besökte du?
Turkiet var väl det ända detta år?


6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Jag vill gärna ha ett bättre jobb, en egen lägenhet och kanske jobba utomlands ett tag.

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
29/1 då Johanna föddes, 22/12 då min lilla brorson fyllde 1 år.

8. Vad var din största framgång 2011?
Att jag klarade av att ta mig igenom en hel universtitetskarriär utan en enda kompliteringsuppgift, att jag fick VG på min D-uppsats, att jag lärde mig känna mig bekväm med mig själv och att jag lyckades producera en fin utställning!


Och tro det eller ej, att jag tillslut fick reda på vad som är fel med mitt knä.

9. Största misstaget?
Jo, att jag varit lite lat i vissa sammanhang ;(

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
En gammal knäskada upptäcktes men annars var det ganska lugnt.

11. Bästa köpet?
Min lilla muffinskorthållare som jag köpte i Åre för ynka 50 kronor. Bäst!


Och alla mina resor, Åre, Turkiet, Göteborg, Gävle, Umeå!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Resor och vänner, sådant som är kul! Har ju förmånen att bo hemma så ;p

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att umgås med vänner och familj som får mig att må bra. När jag fick reda på att jag fick VG på uppsatsen.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Don't stop believing - Jouney, Party Rocker Anthem - LMFAO.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
I början av året var jag ledsnare än vanligt men nu på senare tid har jag varit mycket gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Ägnat åt jobbsökande.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Suttit framför datorn och gjort inget alls.

18. Hur tillbringade du julen?
Vi var hemma hos oss, farmor och mormor var här och Olle, Bella och gullNoel. Jennie kom över med julklapp. Vi åt gröt, julbord och öppnade massvis med presenter.


19. Blev du kär i år?
Nope.

20. Hur många one night stands?
Några stycken ;)

21. Favoritprogram på TV?
Uhm, jag har svårt för att följa serier så det blev att jag tittade på lita olika saker jag tyckte var bra :)

23. Bästa boken du läste i år?
Desirée, du gamle vän. Bästa boken ever so far!

24. Största musikaliska upptäckten?
Eh, Adele kanske?

25. Något du önskade dig och fick?
Att allt skulle gå bra med lilla Johanna och Elin, ett bra betyg på uppsatsen, resor med vänner.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Nja, men jag är på god väg.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag hade fika med alla några av mina nära och kära <3


29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att jag tillslut slutar grubbla så mycket.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Bekvämt snygg.

31. Vad fick dig att må bra?
Mina fina vänner och min härliga familj. Och att börja träna igen!


32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen speciell faktiskt.

33. Vem saknade du?
LJ.

34. De bästa nya människorna du träffade?
2011 träffade jag inte många nya människor men jag är glad över de jag har <3




As the shadow crosses mine

Publicerad 2012-01-03 23:10:06 i Allmänt,

När jag bodde i Sydafrika bodde jag en månad i "kåkstaden" Mamelodi utanför Pretoria. Många av mina vänner spenderade hela sitt år i townships. Det är så fruktansvärt hemsk och omänskligt att människor skiljs åt på grund av hudfärg och jag tror att alla som känner mig vet att jag verkligen får rysningar av det.

Men något som ger mig precis lika mycket rysningar är när turister i exempelvis Kapstaden åker på så kallade "Township tours". När jag var där för massa år sedan och som en del av vårt program i början av året ingick att åka på en sådan tur i Langa. Men mitt hjärta och min hjärna var inte med.

Jag kan inte fatta hur detta kan vara en turistattraktion? Jag kan inte fatta hur rika västerlänningar tar en massa kort på människor och deras hus för att sedan ta hem och visa för sina kompisar. "Titta vad hemskt det var i Kapstaden!". Jag tycker att det är minst lika hemskt att vi behandlar dessa människor som att de är apor på zoo. Vad skulle vi säga, låt säga här i Sorunda, om det kom en busslass hit från Stockholm med tanken att visa stadsbor att "såhär lever man på landet". Åhh, jag lovar att det skulle bli ett himla ramaskri om detta skulle ske!

Vi tar kort på människors vardagsliv och får en känsla av att vi faktiskt är bra människor som ser världens ondska genom att se andras lidanden. Vi rutar in deras liv i en enda liten ruta som ska bevisa hur de har det. Om en människa inte kan förstå och känna empati för människor utan att se deras förhållanden på detta sätt, tycker jag att den människan är trångsynt. För visst kan man väl känna empati bara genom att veta att dessa "kåkstäder" finns? Jag vet att detta är det ända sättet för många att försörja sig men jag kan inte hjälpa att tycka att det är sorgligt ändå.

Hur kan vi begära att segregation slutar om vi väljer att se vissa människor som objekt, även om baktanken må vara god?


New Year

Publicerad 2012-01-02 20:56:20 i Allmänt,

Nu sitter jag på tåget, påväg hem från Åre efter några fantastiska dagar.
Jag kom i torsdags kväll och fredagen ägnades åt prommis ner på byn och intervju i Björnen. Sedan var det kaos på Coop och efter 45 minuter i butiken kom jag tillslut ut med mina 5 varor :p Handlade lite på systemet också.

På lördagen begav jag mig till Duved för att hyra skidor men eftersom jag glömt mina googles åkte jag tillbaka till huset och där fick jag sällskap av en hel massa människor, härligt! Och backarna var ju helt underbara, ojojoj!



På kvällen blev det nyårsmiddag, som förövrigt var sjuuuukt god, och fest hela kvällen.
Vi smällde lite smällare och hade allmänt trevigt men eftersom de flesta skulle jobba dagen efter blev det rätt segt efter 12 slaget så vi gick och la oss, när vet jag i och försig inte men vi kom i alla fall i säng tidigare än vissa andra som fortsatte på nedervåningen.

På söndagen var alla sega som sig bör efter en festkväll. Jag tog mig ner till byn och lämnade in mina skidor och efter det blev det soffläge för min del då vi smällde i oss chips och kollade Ivanhoe. På kvällen blev det smarrig pizza!

Idag hade Mickan lyckats ta ledigt :D Efter 1 timme på uthyrningen, pju, begav vi oss ut i backarna igen. Härlig åkning idag igen!



Vi kom hem till Kläppen vid 15.15 och jag hoppade in i duschen. Sen fick jag världens bästa samtal!
På söndag börjar jag jobba i Åre! Jag är så himla glad och jag skakade i typ en halvtimme! Sprang ut i köket i bara handduk och berättade för Mickan, Emma och Adam. direkt. Det värmer i hjärtat när folk blir så glada för en <3

Sedan slaffsade jag ihop mina kläder och fick sjuts ner på byn och nu sitter jag här. På lördag åker jag tillbaka :D

Om

Min profilbild

Elin

Den här bloggen är jag. Den kan ibland vara fylld med känslor och tankar men är lika glad och virrig som jag kan vara. Jag älskar min familj och mina vänner, engelska böcker, olympiska spelen, fikabröd, höstlöv, att dansa, promenader, Morgonpasset i P3, ost, träna, snö, skidåkning och att sjunga i duschen. Jag ogillar hat, kapris, när mitt nagellack flagnar, att stressa, orättvisor, att hänga tvätt, människor utan respekt och fötter på tågsäten. Välkommen till mitt lilla hörn i en stor värld.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela