corners

Wherever the past, the present and the future takes me, this is my corner...

Nya erfarenheter

Publicerad 2012-06-29 22:41:36 i Allmänt,

Imorgon börjar min jobbhelg med 7-21 pass både lördag och söndag så jag antar att det blir ganska lugnt här i helgen.
 
Jag sa till mig själv att om jag får ångest och det bara känns fel att gå till jobbet skulle jag sluta. Då har jag testat det liksom och då vet jag att det inte passar mig. Men inte en enda gång har jag känt så. Kanske mest för att jag måste gå upp tidigt och att klockan går så sakta när man har lite att göra. Men inte för jobbet i sig.
 
Jag kommer på migsjälv med att sitta och titta på barnen och redan efter en kort tid ser jag barnen på ett helt nytt sätt. Jag ser inte bara en funktionsnedsättning utan jag ser att ögonen är vackert blå och att de har leenden som borrar sig in i mig och utstrålar lycka. Jag ser hur de blir frustrerade och arga när vi inte förstår men hur de lyser upp när vi gör det. Jag förstår så väl hur det är att vara inlåst i en kropp som inte gör det man vill. Jag var nästan där för snart 10 år sedan. Frustrationen över att leta efter ord som inte hittas och inte kunna göra sig förstådd. Irritationen att vara så hjälplös att man varken kan tvätta håret eller gå i trappor själv. Jag hade turen att ta mig ur det.... 
 
Men det känns så värdefullt att hjälpa de som inte kan det.
 
 

SHM

Publicerad 2012-06-27 22:02:29 i Allmänt,

Sitter, eller ligger, i soffan. Jag är så himla trött efter jobbet även om jag fick gå en timme tidigare. Börjar trivas riktigt bra på jobbet och komma in i rutinerna, det känns riktigt skoj att gå till jobbet och lära sig massa nya saker.
 
Idag har syrran äntligen lyckats beställa biljetter till Swedish House Mafia. Efter massa "biljettkaos" har vi nu biljetter till deras första konsert i Stockholm den 22 november!!!
 
 
Psyched som man säger, så jäkla grymt det kommer att bli! Längtar! Jag ska dansa till fötterna blöder.
 
Nu ska jag kolla fotbollen, måla naglarna och slappa...

En dag i juni

Publicerad 2012-06-26 22:15:45 i Allmänt,

Just nu, soffläge på Fröjas Väg 15. Elin och lilla familjen är på semester så jag vaktar/bor lite här under tiden. Passar ganska bra eftersom jag jobbar tidigt flera dagar och det underlättar ju en massa att bo i Nynäs. Känner mig som hemma här i lägenheten även om det var länge sedan jag bodde här (nästan 2 år sen!).
 
 
Idag har jag jobbat en massa och sedan gått promenader i regn och i solsken. Jag gick ner på stan för att handla, solen sken och jag fick för mig att molnen var påväg bort. Men tji fick jag när himlen öppnade sig när jag var klar på Apoteket. Efter massa minuters väntan var jag tvungen att ge mig ut, skulle ju till lägenheten och laga middag innan jobb nummer 2. Men nästan halvvägs trasade min kasse sönder av allt vatten. Som tur var fick jag hjälp av en tant och en farbror som hade sökt skydd i en buskur. Bara sådär. Jag blir alldeles varm i hjärtat, det är ju genom att hjälpa varandra som vi klarar att leva i denna annars så kalla värld.
 
Nu ska jag slappa lite innan det är dags att sova...

Midsommarhelg

Publicerad 2012-06-25 13:13:32 i Allmänt,

Det har varit en ganska hektisk midsommarhelg. Speciellt "midsommrigt" har det väl i och för sig inte varit för mig men men...
 
I torsdags jobbade jag dubbelpass, började 11 i Ösmo, slutade 20 och åkte sen till Nynäs för att jobba i kiosken till 23.15. Eftersom bussarna går som de går satt jag och tittade ut över vattnet i 30 minuter och smaskade i mig valnötter och körsbärstomater, mums!
 
Sommarkvällar är härliga!
 
På midsommafton började jag inte fören 12 och jag slutade 21. Det var kul på jobbet och vi åt god mat och jordgubbstårta. När jag kom hem på kvällen var Bellas mormor och morfar på besök och jag fick i mig lite jordgubbar och glass och en hel del chips. 
 
På lördagen jobbade jag 8 till 16 på Ösmohemmet och sen begav jag mig till Nynäs. Käkade lite mat med Elin och busade med Johanna för att sedan ta mig till Jessica för att sedan gå vidare till Aya. Jag blev mer full än vad jag varit på ett tag, så kan det gå.
 
 
Söndagen var allt annat än kul, jag var så himla trött att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Men det kändes bättre när jag mötte Jessica för fika och sedan när mamma, pappa och Noel mötte mig vid bussen <3
 
I pappas gamla kepa...
 
Idag har jag jobbat 07.30-11 och nu är jag hemma och ska bara ta det lugnt och passa Noel tillsammans med syster.
 
 

En såndär bra dag

Publicerad 2012-06-20 22:14:28 i Allmänt,

Idag på jobbet fick vi besök av världens charmigaste elektriker och mina knän blev lite svaga där ett tag. Han skulle kolla på vår kyl som är sönder och fixade på lagret och jobbade i massa minuter. Sen gav han mig en såndär snygg blinkning.
Jag hoppas att jag jobbar nästa vecka när han kommer tillbaka med lite reservdelar...



Frukost ute på baksidan.


Klippa gräset...

Dagen har varit toppenbra. Jag, Bella och Noel åt frukost ute på baksidan och sedan lekte vi i en massa timmar med vatten och bilar och såpbubblor. Efter ett tag fick Bella lite besök och efter fik sprang jag och syrran till bussen för att hinna till jobbet. 2 timmars jobb, middag på Freja och sedan tillbaka för ytterligare 2 timmar.


Vardagslyx!

Nu är vi hemma och snart blir det popcorn och Big Fat Quiz of the Year.
Cheers!

Nu är jag nöjd

Publicerad 2012-06-20 00:34:16 i Allmänt,

Det har gått en och en halv månad sen vi sågs sist. Nu är jag redo, nu kan jag på riktigt strunta i vad som händer. Jag orkar inte längre komma på undanflykter för hans skull och jag orkar inte bli ledsen. Nu blir jag bara arg och jag är trött på det här. Jag har insett att han hade sin chans men att han inte var tillräckligt intressarad för att ta den och då får det vara.

Det känns skönt att ha kommit till den här insikten och sommaren har bara börjat...




Örebro

Publicerad 2012-06-19 10:53:26 i Allmänt,

I onsdags åkte jag till Örebro för att vara lite barnvakt åt min söta brorson. Min bror mötte upp mig på Örebro Central och vi gick hem till deras lägenhet. Vid 15 skulle vi hämta Noel på dagis och sedan blev det lite bus i lekparken och häng.


Gulligaste bilden när far och son håller hand när de gungar <3


På kvällen blev det mat och sedan åkte bror mot kollot där han sommarjobbar. Jag och Bella somnade framför en film med Kate Hudson...

På torsdagen lämnade vi Noel på dagis och sedan åkte vi ut till Mariebergsgallerian. Bella jobbar där och jag tänkte ta lite tid för att shoppa lite. Överst på listan stod ett par nya jeans och jag hittade ett par, tror i och för sig att jag måste köpa fler då alla mina par är sönder. Kom också hem med lite toppar och det bästa linnet ever, fler sådana!


Älskar mina solglasögon också!


Vid 15 hämtade jag Noel och vi gick hem och lekte lite innan jag fixade middag som han älskade, falukorv och makaroner.



Han åt nog fler korvar än jag! Bella kom hem, Noel nattades och vi kollade på TV och åt jordgubbar och glass.

På fredagen lämnade vi på dagis men Bella började ite jobba fören 12. Hon fixade och trixade och tillslut kunde vi packa in oss i bilen redan på kvällen för att fara mot Sorunda istället för att de kom i dagarna. Jag cyklade i alla fall ner på stan, älskar att Örebro är en cykelstad med fina cykelvägar!



I stan gick jag runt lite, satte mig på Wayne's och fikade och tog en liten snabbtur runt och i Örebro slott. Häftigt!



Vid 15 hämtade jag Noel och vi stannade ute i några timmar och lekte.


Det var kul att slänga stenar nedför rutschkanan...

Sedan gick vi in och jag skulle laga mat men man märkte att lilleman var trött. Vi åt bacon och blodpudding, något som Noel återigen älskade! Efter det skulle vi bada men det gick sådär. Noel var ledsen och det tog sin lilla stund innan jag fick honom i säng. Han grät som en stucken gris stackarn... Tror han saknade mamma och pappa plus att han var jättetrött. Tillslut la jag ner honom i sängen, utan välling och strök honom i håret. Då somnade han tillslut, hjärtat!


Haha, bacon var supergott!

När Bella kom hem var det full fart ut till bilen för att börja färden hem.
Mysiga dagar! <3

We don't waste no precious time...

Publicerad 2012-06-18 00:04:09 i Allmänt,

Nu, nu orkar jag skriva lite. Klockan är snart midnatt och jag jobbar imorgon så det blir inte ett långt inlägg. Vad har hänt då? Jo, jag har varit i Örebro och barnvaktat och jobbat massa timmar denna helg. Nu är jag trött så nu ska jag nog krypa ner i min nybäddade säng!



Natti mina fina!

En helt vanlig dag

Publicerad 2012-06-12 22:52:21 i Allmänt,

Idag var det långpass i kiosken. Eller lång och långt, normallångt för att vara en arbetsdag. Efter 11-båten brukar det dock bli ganska segt men jag jobbade på bra. Det kom både tidningar och varuleverans som jag kunde pilla med, sen stämde jag av kassorna, rapporterade in tidningar och buntade för retur och torkade golvet. Tiden gick faktiskt ganska fort.

När jag kom hem åt jag och far en supergod pastasallad med oliver(de petade jag i och för sig bort..), kidneybönor, sallad, tomat, gurka, rödlök, pasta och fetaost med örtblandning. Till det hade vi keso eftersom vi har en massa över sen systers student. Mumsigt gott!


Längtar redan till min lunch på tåget imorgon!


Imorgon far jag till Örebro och kommer att vara lite barnvakt i två dagar. Ska bli kul att rå om Noel lite, gosisen.


Kollar fasters studentflak i Nynäs, stora killen...


Natti på er!

Årets sista student

Publicerad 2012-06-11 14:57:42 i Allmänt,

Efter jobbet imorse ska jag och syster in till stan för att fira Julias student.



Familjen i Bandhagen har jag känt hela livet och det är alltid kul att umgås med dem!
Nu ska jag fixa med blommorna.
Cheers!

Kan du dansa?

Publicerad 2012-06-10 12:19:04 i Allmänt,

Eftersom jag inte har hunnit skriva så mycket de senaste dagarna så får bilder illustrera min senaste vecka.


Lilla Örebrofamiljen har varit på besök heeela veckan. Här är gullNoel när han blåser visselpipa på systers student.


Victoria tog studenten.



Åt världens godaste bakpotatis med Jessica på Rökeriet.



Hängde lite med Elin och Johanna i Nynäs.


Åt glass i hamnen med Elin, Johanna, Emelie, Jonte och Jack.



Grillade och drack lokal öl med mor och far.



Fika i Moodgallerian när jag och mamma och pappa var i stora staden igår.

Igår kväll var jag hos Yennipher med Jessica och vi spanade in fotboll, käkade tacos och snackade strunt.
Nu ska jag ta bussen ner till jobbet.
Cheers!

But I'm terrified of it ending

Publicerad 2012-06-08 22:21:01 i Allmänt,

Nu är min syster stor. I tisdags var det hennes stora dag. Och fy vad jag var lite avis den dagen. Men mest stolt över min fina syster.





Vi begav oss ner till utspringet och efter det stannade jag och lilla Örebrofamiljen kvar i Nynäs och kollade flaket innan vi for hem med en glad (och lite full) student. Väl hemma började det droppa in gäster, vi blev till slut runt 50 stycken och man hann inte med mycket mer än att fixa och trixa. Vid 21-snåret drog sig de flesta hemåt och vid 22 stjutsade papppa ner mig, syster och granne till Nynäs.

Det var en riktig kul kväll på Bedaröbaren, pratade med gamla vänner och hade det gött. Men som vanligt i denna stad blev det något bråk eller något och vid midnatt stängde poliserna. Vi rusade ner mot Aya men där kom vi inte in heller. Satte oss och filosoferade vid vattnet innan jag och Mickan tog bussen hem.

Det blev en lång men kul dag!

Häftigt häftigt

Publicerad 2012-06-04 23:40:35 i Allmänt,

Idag var det mitt sista intropass på Villan och dagen innan min lillasyster blir större och tar studenten. Jag har lånat ut mitt rum till mormor och ligger nu i en gnisslig extrasäng i syrrans rum och skriver ett snabbt inlägg medan hon målar naglarna. Imorgon blir det en lång dag men en kul dag vill jag lova.
Det känns konstigt att min lilla lillasyster tar studenten. I höst flyttar hon för att plugga och helt plötsligt är vi en familj som består av helt vuxna barn som har flyttat hemifrån (jag hoppas lixom att jag snart ska hitta något jag med). Livet har sin gång och det är häftigt men nog känns det lite i alla fall.
Och i samma veva påminns man om hur gammal man börjar bli. Tänk att det var 5 år sedan jag sprang ut? Fortfarande minns jag det som igår, min syster kommer ha en grym dag! Jag tror jag kommer gråta en skvätt...
Natti!

Helgen är slut

Publicerad 2012-06-03 23:21:28 i Allmänt,

De här två dagarna har verkligen gått i ett och nu ska jag alldeles strax släcka lampan.
Igår jobbade jag i kiosken på morgonen och sedan blev det en nervös bussfärd till Ösmo. Jag var faktiskt sjukt nervös innan första introdagen på nya jobbet. Men det gick hur bra som helst! Det är mycket att lära sig och ta in och ibland kan jag känna mig lite frustrerad för att jag inte vet vad jag ska göra och bara står där. Men det är så det ska vara i början.

Efter jobbet for jag direkt ner till Nynäs igen, bytte om hos Yennipher och sedan hämtade Linnéa upp oss i regnet och vi åkte till Höjdgatan för att fira fina Jessica som fyllde år.  Det blev tacopaj, massa god sallad och några cider. Jessica fick världens sötaste hälsning från allas vår Anton Hysén! Det blev lite nostalgidans ju längre kvällen gick och med den urladdning och den energi jag gjort av med under dagen plus att jag endast ätit en macka gick det utför ganska snabbt. Men det blev Aya och vi sjöng. Det var en lyckad kväll!

Idag har jag jobbat sen 12 på Villan och slutade 21. Man blir helt slut av alla nya intryck. Imorse förberedde vi studenten och nu har Örebro-familjen kommit hit också. Lilla Noel var helt fascinerad när pappa klippte gräset. Gulle då!

Näe, sova var det va? Ett inlägg utan bilder blev det denna gång...

Jobba jobb

Publicerad 2012-06-01 21:06:57 i Allmänt,

Såhär trött har jag inte varit sen min första vecka i Åre. Det enda jag orkar är att glo på datorn. Funderar på att koka lite té, fixa lite Finn Crisp, ta mitt naturgodis och bara gå och slöa i soffan i någon timme. Imorgon blir det en lååång dag med dubbeljobb och födelsedagsmiddag.



Jag älskar mitt liv!

Om

Min profilbild

Elin

Den här bloggen är jag. Den kan ibland vara fylld med känslor och tankar men är lika glad och virrig som jag kan vara. Jag älskar min familj och mina vänner, engelska böcker, olympiska spelen, fikabröd, höstlöv, att dansa, promenader, Morgonpasset i P3, ost, träna, snö, skidåkning och att sjunga i duschen. Jag ogillar hat, kapris, när mitt nagellack flagnar, att stressa, orättvisor, att hänga tvätt, människor utan respekt och fötter på tågsäten. Välkommen till mitt lilla hörn i en stor värld.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela