corners

Wherever the past, the present and the future takes me, this is my corner...

Rose och Jack

Publicerad 2012-03-31 16:47:08 i Allmänt,

Med anledning av att det i år är 100 år sedan Titanic sjönk i det iskalla vattnet kommer nu filmen Titanic med Leo DiCaprio och Kate Winslet i 3D. Oj, vilka tonårsminnen den framkallar. Kom ihåg att jag såg filmen, ganska lång tid efter den hade haft premiär, på den lokala biosalongen Vågen. Det var samma dag vi hade spelat handboll mot Tumba och en spelare hade landat på mitt knä när jag spelade i försvaret vilket resulterade i att jag knappt kunde sitta ordentligt. Jag såg filmen med Jennie, vi satt ganska långt fram i salongen. Kom ihåg att det var ganska ballt för den var så lååååång!

Jag kommer ihåg att man tyckte Leo var så snygg och jag grät mängder till filmen. Det spelar ingen roll hur många "fel" de må vara, det ska ju vara den film som har mest saker som man kan reta sig på och faktafelaktigheter, men jag älskar den! Det känns ju på något sätt som en sådan film man bara måste se...



En radiostation hade en version av My Heart Will Go On där de i mellanpartierna där Celine inte sjöng hade klippt in dialoger från filmen. Jag satt med en knagglig bandspelare, du vet där man var tvungen att trycka play preeeecis i rätt sekund, för att få med det bästa.



Jag får rysningar! Hur härligt vore det inte att se den på bio igen?!

Att ta vara på saker

Publicerad 2012-03-30 17:58:06 i Allmänt,

Satt igår och tittade på #Adam Live på 3:an. En av dagens gäster var Sonja Aldén. Jag är inte ett jättestort fan av henne kan jag inte påstå men jag tyckte hon var härlig. Något som jag fastnade för var att hon hade en grön bok som hon skrev upp fina saker någon sagt, skrivit i sms, brev som betyder något. Ja, egentligen allt som får tillvaron att lysa lite. Jag föll för denna idé och jag tror nästa inköp blir en sådan bok.


Kanske inte grön men ändå...

Att vara ledig

Publicerad 2012-03-29 11:14:14 i Allmänt,

Vad skönt det är när man är ledig två dagar i rad och liksom kan sova ut båda morgnarna. Ja, kanske inte, men man kan i alla fall ta det lugnt och behöver inte stressa upp ur sängen. Sitter nu med något så kul som räkningar men tydligen har Telias sida fått något spatt så jag sitter i telefonkö, suck!

Idag ska jag dock hjälpa till lite på en tävling så vid 13 ska jag vara på jobbet. Innan dess hade jag tänkt åka lite, det var ett tag sedan och det har kommit ny snö här i Åre. Nu vänder det! Jag blev uppriktigt glad i hjärtat när jag kikade ut genom fönstret imorse och såg att vägen var täckt av snö. Så ska det vara. Nu verkar det även som att solen kikar fram. Nu är det bara vinden som ska sluta blåsa också men det kanske är för mycket begärt? :)



Ikväll blir det Veronica Maggio på Bygget med Felicia och Filip.
Cheers på er! Du har plats 24 i turordning.

När det är fest

Publicerad 2012-03-28 11:42:03 i Allmänt,

Igår var det Tisdagsbygget. Jag älskar det där stället!


Jag tycker inte alls att den här bilden blev dålig på oss :D


Vi var tillräckligt snygga så fotografen kom fram till oss :p

Nu måste jag tvätta, såklart en ledig dag..

Mitt liv just nu:

Publicerad 2012-03-26 22:50:35 i Allmänt,

I lördags var det födelsedagsfest på Kläppen. Jag blev nog mer full än vad jag trodde. Det var inte en toppenkväll dock men tillslut hamnade jag hemma i min säng. Klockan var 03.30, det var min andra natt i nya lägenheten och jag var full. Efter två timmar vaknar jag och jag är helt säker på att jag är på någon storts pub. Tvn ser ut som en människa, hatthyllan är en till person. Först tänker jag: Vad gör jag här, jag ska ju sova?! Det dröjer ett tag innan jag kommer på var jag är. Det var läskigt då men lite kul är det.

I lördags var det födelsedagsfest på Kläppen.
Jag lämnade Kläppen med en kille för att han bodde åt mitt håll och vi kunde få skjuts. Möter ett gammalt ragg i dörren och säger hejdå. Igår sitter jag på jobbet och har lite småtråkigt när jag väntar på barn att måla. Det piper till i telefonen. Det är det gamla ragget som är nyfiken på om jag "fick ligga igår". Han har frågat det förr, han har till och med varit på en gemensam vän och frågat. Jag svarar som vanligt något intetsägande. Men han fortsätter och fortsätter och nu börjar det bli så jäkla kul. Vafan tror han, att jag skulle berätta det för honom?! Jag dör lite vad töntigt det är. Killar asså!

Det händer saker här i Åre!

Varannan mojito

Publicerad 2012-03-26 22:38:55 i Allmänt,

Nu tänkte jag berätta lite om när Jessica och Yennipher var här i Åre.
De kom upp på fredagen. Jag jobbade men tog bussen så snabbt som möjligt hem till Mickan för att skvallra lite innan vi bestämde oss för att gå ut och käka. Det var sjukt mycket folk överallt så vi hamnade på Beefalo och vi åt mumsig mat.


En bild på oss som inte är 100 år gammal!

Efter det var det planerat att gå ut men vi var så jäkla trötta och det som skulle vara en snabbvisit hemma hos Mickan och Jonas blev slutet på kvällen då vi somnade i bäddsoffan. Tog en taxi hem och sov gott.

På lördagen mötte jag tjejerna på torget och vi for till Tege för lite åkning. Mötte även Mickans arbetskamrater från Byggtåget. Vid lunch var jag tvungen att åka då jag skulle jobba lite.


<3

Efter jobbet mötte jag upp Yennipher och Jessica för att handla lite medan Mickan for och käkade i Duved. Vi gjorde tacos och sminkade oss innan vi tog oss till Dahlboms för en öl. Mickan och Byggtåget mötte upp oss sedan blev det endel dricka och en massa skratt. Drog oss mot Bygget där det blev ännu mer dricka. Jag tror att jag drack 4 shots och jag kände mig inte så full ändå.


Piss or it didnt happen :p

Tydligen hade jag dissat någon rejält dock och vi sa hejdå till några grabbar innan vi drog till Mickan för att tränga ihop oss i bäddsoffan alla fyra. En promenad som egentligen tar 30 minuter tog en timme men hur kul var det inte?!


Såhär kul hade vi ;)

Vi gick och la oss vid 4 efter att vi hade stört stackars Jonas ett tag...
Vaknade vid 8 nästa dag, varm som attan och säkert fortfarande full. Jag och Jessica tog några varv på byn medan Mickan och Yennipher åkte lite skidor. Sen var tjejerna påväg hem.

Bästa helgen på länge, jag hade så kul att jag inte ens fattar det. Living the dream! <3

Livets skiftningar

Publicerad 2012-03-24 16:17:39 i Allmänt,

Just nu har jag ingen ork alls, det blir ofta så när man får tid att koppla av. Men lika glad för det är jag, jag har ju det mest underbara livet man kan tänka sig. Jag har ett tak över huvudet, mat i kylen, världens bästa vänner, en helt fantastisk familj, en inkomst som är högre än vad jag tidigare haft, ett jobb som jag älskar, arbetskollegor som är helt underbara. Jag får uppskattning, festa med de roligaste människorna, dansa och sjunga, bestämma över mitt liv, hångla och skratta.

Idag var det lite läskigt på jobbet, det är otroligt hur livet kan svänga! Från att ha åkt skidor i backen till att ligga i en ambulans. Huga!

Kram på er alla!

Vatten

Publicerad 2012-03-22 19:53:14 i Allmänt,

I'm back! Fy vilken bra vecka det har varit men berättar om det sen, är lite liiite småtrött nu.

Idag hade jag sovmorgon innan jag skulle till jobbet vid 13. Hörde massa upprörda röster i korridoren men orkade inte se efter. När jag sedan var påväg till jobbet ser jag att hela korridoren är blöt och hela Stinas rum är dränkt av vatten. Jahapp tänkte jag. Gick och jobbade några timmar och sedan berättade Eric att vi måste flytta. Kommer hem och har 4 missade samtal på mobilen. Ja, jag måste också flytta. Får ett nytt rum och en nyckel. Låser upp och upptäcker att det inte finns en enda möbel där. Vad gör jag nu?! Efter myyycket resonerande verkar det som att jag får stanna här i natt men imorgon byter jag till något annat boende.

Blir man inte ännu mer trött så vet jag inte. Ska kolla på lite bilder och bli lite glad. Imorgon kommer en ny uppdatering:)
Natti!

Besök

Publicerad 2012-03-15 19:07:36 i Allmänt,

Nu är jag ledig igen och imorgon ska jag jobba i Bräcke med Expressen Skicross och eventgänget. Ska bli kul, kommer att hänga i Bräcke och Rödkullen. Jag tänkte nämligen ta bussen in till byn sen för att möta tjejerna som kommer imorgon. Gud vad kul det kommer att bli!





Och på söndag kommer familjen så det kommer nog att bli tyst här i bloggen ett tag framåt.





Dags att leva livet!

Fyrkamp som blev trekamp

Publicerad 2012-03-15 09:22:25 i Allmänt,

Igår var det en dag i soffan. Gud så skönt det var att vara ledig en dag efter Bygget!

Kvällen började här i Björnen med lite trekamp som sedan blev trekamp. Tillsammans med Sofia, Johan, Viktor och Maria var jag lag 1. Den första grenen var att backa med släp. Johan lyckades helt okej. Efter det var det pjäxrace i Björnbacken.


Alla andra bilder blev suddiga :/

Det är så himla svårt att glida på pjäxorna och jag är lite halvt blåslagen fortfarande idag. Den sista grenen var att slå i spik i planka. Och gissa vad, vi vann helt tävlingen även om vi inte vann någon deltävling. En jämn nivå är bäst! Vi fick massa cola och en whiskey, haha...

Sen var det bara att skynda hem för att fixa sig lite. Jag och Carro gick upp till Blåkulla i några minuter innan taxi tog oss till byn. Det var en grym kväll, bra musik och mycket roligt folk måste jag säga :)

Cheers!

Bara sådär

Publicerad 2012-03-13 17:06:27 i Allmänt,



Men oj vad jag känner igen mig i det här!
Problemet är bara att jag tror inte att jag förtjänar det bästa och därför sätter jag ribban lågt. För lågt. Men sen tänker jag efter. Förtjänar inte jag att ha ett jobb jag trivs med? Jo. Förtjänar inte jag att ha en helt fantastik familj? Jo. Förtjänar inte jag att ha grymma vänner som jag inte skulle byta bort mot något annat i hela världen? Jo. Förtjänar jag inte beröm? Jo. Förtjänar inte jag att må bra? Jo.

Så jag måste bort med alla dessa dumma känslor och istället komma ihåg att jag faktiskt förtjänar mer än vad jag låter mig själv tänka ibland.
Alla förtjänar det bästa!

Mums

Publicerad 2012-03-12 21:36:31 i Allmänt,

Det finns två saker som jag alltid måste ha i min kyl. Det ena är mjölk. Har jag det hemma dricker jag nästan en liter till varje måltid. Så det blir att släpa på endel mjölkpaket när man har varit och handlat.

Det andra är ost. En frukostmacka utan ost är ju som jag vet inte vad, det går bara inte! Det är till och med så att jag ibland tar fram osten och bara smackar i mig tio skivor sådär utan någon anlednig mer än att jag var sugen.



Ibland lyxar jag till det med lite brieost också :p

Tur att mina "beroenden" är relativt nyttiga ;)

På Dippan lyckas jag alltid

Publicerad 2012-03-12 19:02:01 i Allmänt,

Igår var det förfest med Mickan, Beccis och Trysilgänget mitt i byn. Det kunde ett superbra ölspel. Eller egentligen var det väl ingen större skillnad men det var lättare att komma ihåg för de hade massa rim och grejer. Det blir nog bra :p På Dippan var det inte mycket folk alls! Såg först nu när jag kollade igenom bilderna att det faktiskt var några man kände där. Vi dansade och sprang runt men vid 1 var det dags för mig och Mickan att dra.


Jag fastnar bara på bild på Dippan verkar det som...

Dagen idag har varit seg, imorse kände jag mig lite smått dålig men det gick över. Fipplade runt lite på förmiddagen men eftersom det inte är mycket att göra på måndagar frågade jag pistörerna vad jag kunde göra. "Åhh, du kan hjälpa till lite i Högåsen". Ehh, okej?! Sagt och gjort! Så jag stod och hjälpte Filip där nästan hela dagen. Nu har man lärt sig något nytt. Vi hade kul där i regnet.

Nu måste jag diska!
Cheers!

Nu måste jag gå egentigen...

Publicerad 2012-03-11 19:16:28 i Allmänt,

Wiho, ikväll blir det Dippan för hela slanten. Har faktiskt saknat det stället även om jag inte hängt där så mycket i mina dar. Nu jobbar jag inte till 21.30 på söndagarna och jag är ledig på onsdag vilket betyder tisdagsbygget. Ordningen är återställd :p


Johan, jag och Ante på Dippan


Nu låter jag väl som en jättestor fjortis som bara vill festa hela tiden men hallå, det är ju så kul! Speciellt här i Åre :D

Eufori

Publicerad 2012-03-10 23:28:08 i Allmänt,

Nyss hemkommen. Asså, vilken bra final det var! Sjukt bra låtar i år tycker jag. Jag tror att det beror på att Melodifestivalen inte längre anses lika "töntigt" och därför lockar bättre artister men framför allt, bättre låtskrivare. Bra att Loreen vann i alla fall, jag älskar den låten faktiskt.

Och btw, tror ni att jag skulle passa i Loreen-frilla? Jag behåller ju fortfarande längden och min volym men det blir en liten ändring med lugg och mörkare färg. Det vore kul att testa något nytt liksom...


Samma bild som syrran men hon var ju så fin på den här bilden...

Natti fina!

Lördag och Melodifestival

Publicerad 2012-03-10 19:38:12 i Allmänt,

Nu blir det Melodifestivalen på Blåkulla. Jag håller tummarna för att "rätt låt vinner" idag. Men för mig kan många låtar egentligen ta hem det utan att det gör något. Bara det inte blir Ranelid!

Meeen mina favvosar är ändå:

Loreen. Cool tjej, coolare låt och numret är koreograferat av Ambra från Bounce och det syns, hur bra som helst!


Och sen har vi Lisa. Häftigt nummer och låten gick rakt in i mitt hjärta. Älskar trummornas beat!


Nu ska jag ta mina chips och bege mig!
Cheers!

Broken

Publicerad 2012-03-10 08:18:06 i Allmänt,

Igår var ett litet gäng härifrån Björnen och käkade på Broken. Jag åt en förrätt som bestod av nachos och köttfärs. Jag blev proppmätt så jag fattar inte hur det kunde var en förrätt :p


Felicia och Isabelle med min suddiga mobilkamera.

Vissa skulle vidare till Parkvillan men jag, Felicia, Amanda och Carolin var trötta och min huvudvärk började göra sig synlig igen. Så vi gick på ICA och handlade godis sen tog vi sista bussen hem till Björnen och sedan blev det att vi tittade på Big Brother på Blåkulla.

Trevlig kväll! Nu ska jag äta frukost för idag blir det jobb igen.
Cheers!

Regn och rusk

Publicerad 2012-03-09 16:01:28 i Allmänt,

Vädret såg inge vidare ut och många backar var stängda så jag beslutade att ta en prommis ner till ICA istället. Ut skulle jag! Och vilket väder det är! Det regnar och blåser helt galet mycket. När jag kom hem var mina byxor dyngsura och skorna genomvåta. Men det var skönt att komma ut och röra på sig. Jag gick till Åre Chokladfabrik istället, tänkte jag skulle titta runt lite men det var sjukt mycket folk så det blev bara en snabbvända.

Det är nedförsbacke dit och således upp hemåt. Tänkte att vägen hem skulle bli jobbig men jag klarade uppförstigningen bra, kanske har min kondis blivit liiite bättre i alla fall :)



Nu ska jag dricka varmt té och låta håret mitt torka lite innan jag ska ta en snabbdusch och sedan blir det ner till byn som gäller.
Cheers på er!

Städ och tvätt

Publicerad 2012-03-09 12:08:54 i Allmänt,

Jamen visst, är snart klar med städning av mitt lilla rum. Att det kan ta så lång tid? Helt otroligt!
Min huvudvärk fanns kvar imorse men nu är den så gott som borta och jag funderar på om jag ska ta mig bort till byn lite senare för att titta lite världscup. Det vore ju rätt ballt plus att jag ska ju försöka ta mig ut något idag också hade jag tänkt. Hur som helst blir det i alla fall några åk idag.

Och jag har hittat det perfekta läppbalsamet! Carmex. Jag har varit ganska beroende av stt ha något på läpparna men det är bara att ta lite på morgonen så räcker det så gott som hela dagen om det inte är supertorrt eller soligt ute.


He can have my heart but my lips belong to Carmex. Härlig slogan asså! :)

Tonårsdrömmar

Publicerad 2012-03-09 09:43:07 i Allmänt,


Kan man annat än älska Katy Perry?!

Denna låten får mig att le.
Man måste alltid tillåta sig själv att leva lite galet och ha tonårsdrömmar fast man är 25, 36 eller 71. We're never going to survive unless we are a little crazy, yes!

Human nature

Publicerad 2012-03-08 21:05:35 i Allmänt,

Mindre bra saker:
Jag har haft ont i huvudet hela dagen.
Min lediga dag måste ägnas åt att tvätta och städa.
Vissa föräldrar slutar aldrig att förvåna mig.

Bra saker idag:
Det har varit många söta barn på mina aktiviteter idag.
Solen kom fram på eftermiddagen och värmde skönt.
Jag har äntligen köpt batterier till min zapp till TVn.
Jag är ledig imorgon. 
Jag har hittat en mössa som jag ska köpa när lönen kommer.
I slutet av lektimmen fick jag stora kramar av barnen när de gick, det värmde i hjärtat.




Edsåsdalen

Publicerad 2012-03-07 21:01:18 i Allmänt,

Ikväll var jag i Edsåsdalen för första gången med Mickan och Jonas. Det var lite jibbsession där och det var några som vi känner som var med så det var kul att se. Det var dock jäkligt hårt i backen och det blåste kallt men det var såklart kul att se och härligt att komma ut lite.


Allt ser så lätt ut när de gör alla coola tricks!

Att rensa tankarna innan jobbet

Publicerad 2012-03-07 07:30:34 i Allmänt,

Jag känner att jag börjar falla tillbaka i samma hjulspår rent känslomässigt. Jag släpper mina känslor så att någon annan får bestämma över dem. Det är inte okej för jag mår inte bra då. Jag fattar inte varför för jag älskar mitt liv som det ser ut nu men det är väl helt naturligt att man har sina dalar. Snart hoppas jag på färre dalar och högre toppar!

En dag i backen

Publicerad 2012-03-06 16:39:15 i Allmänt,

Vilken dag i backen! Tog mig ut redan vid 9-snåret och tog några åk vid Högåsen/Sadeln innan jag mötte Mickan vid Kabin för att ta bilen till Duved. Backarna var bäst, lite hårda men ändå med ett lager mjuk snö över :) Jag tror också att jag redan börjar bli liiiiite bättre på att åka faktiskt så nu gäller det bara att fortsätta åka så kommer det här att bli toppen.


Vi tog en fika på Hamrstugan.

Roligast var att min höjdskräck gör sig lite påmind när vi sitter i liften och tittar på alla som hoppar under oss. Herregud vad jag hoppar till och måste ta tag i liften för att det känns som att jag ska ramla ner. Usch, haha!

Brännande kinder

Publicerad 2012-03-06 08:17:06 i Allmänt,

Ligger och drar mig i sängen, öppnar gardinerna och håller tummarna. Det har varit gassande sol i tre dagar nu, tre dagar då jag har jobbat. Nu är jag ledig och sugen på att åka.



Och ja, vädret verkar inte så mycket sämre idag :)

Hamburgarchips

Publicerad 2012-03-04 22:40:17 i Allmänt,

Även fast jag började 12 idag blev det en lång dag på jobbet. Korvutdelning med Anna och filmkväll och jag kom inte hem fören 21.30. Nu har jag varvat ner och ätit en macka så nu sitter jag och trycke i mig mina ogoda chips. Även fast jag inte ens tycker om dem måste jag äta dem, man blir lite skum i huvudet när man är trött... På mååånga plan..



Nu ska jag borsta gaddarna och sedan väntar sängen!
Natti!

Rebecca & Fiona på Bygget

Publicerad 2012-03-04 10:09:51 i Allmänt,

Igår var det en helt grym kväll! Fixade mig hemma och tog bussen till Mickan och Jonas. Vi tog sedan en prommis till förfest hos Carro och Mårten. På vägen gjorde jag en riktigt härlig vurpa :p Väl där satt vi och snackade. De skulle vidare till en fest med temat "jag kom just ifrån". Sjukt kul tema! När de drog dit började jag och Mickan gå mot Bygget. Det var inte mycket folk där i början och vi kom in billigt, superbra!

Vi sprang runt och försökte köpa snus som gick sådär. Vi sprang lite mer, träffade skumma värmlänningar och hamnade längst fram. Så kom Rebecca & Fiona ut på scen, ganska sent. Men de spelade lääänge och det var hur grymt som helst! Dansade som en galning i typ två timmar. Åh, hur härligt som helst!



Idag mår jag helt okej, börjar jobba vid 12 så snart ska jag äta lite frukost :)

Dagar som denna

Publicerad 2012-03-03 17:35:27 i Allmänt,

Det här har lätt varit den bästa dagen. Och jag vet att det kommer att komma fleeer, det är det bästa. Kinderna bränner efter en dag med lite Skicross och Railjam. Idag hade jag hjälp av HQ, skönare snubbe får man leta efter. Ska bli kul att jobba lite med de gänget sen :) Och han hade ju med sig skotern också så det blev några härliga vändor med den också.

Bilder säger mer än ord...







Nu har jag öppnat första ölen, idag är det Rebecca&Fiona på Bygget.
Taggad?! Oh yes :D

Klättring

Publicerad 2012-03-01 21:25:00 i Allmänt,

Idag är det min fredag för nu är jag ledig i alla fall imorgon. Ska bli skönt att inte behöva ställa klockan imorgon och kunna ligga och glo på TV ett tag. Men tanken är faktiskt att åka lite imorgon om det är fint väder och det håller jag tummarna för.

Jobbet idag flöt på som vanligt. Är bara trött på att allt ansvar läggs på mig även om det faktiskt inte är jag som ska behöva ta det just precis då. Det kan faktiskt vara skönt att kunna komma till ett ställe där allt i princip redan är bestämt när man själv får dra i trådarna när det gäller många andra aktiviteter.

Kom i alla fall hem vid 6-snåret och blev sedan hämtad av Mickan och Jonas och så åkte vi till Undersåker för att klättra. Sjukt kul men sjukt svårt. Envishet är bra att ha! Hoppas att vi kan prova det igen, då ska jag klara den blå banan :P

Natti!

Om

Min profilbild

Elin

Den här bloggen är jag. Den kan ibland vara fylld med känslor och tankar men är lika glad och virrig som jag kan vara. Jag älskar min familj och mina vänner, engelska böcker, olympiska spelen, fikabröd, höstlöv, att dansa, promenader, Morgonpasset i P3, ost, träna, snö, skidåkning och att sjunga i duschen. Jag ogillar hat, kapris, när mitt nagellack flagnar, att stressa, orättvisor, att hänga tvätt, människor utan respekt och fötter på tågsäten. Välkommen till mitt lilla hörn i en stor värld.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela