corners

Wherever the past, the present and the future takes me, this is my corner...

Fresh!

Publicerad 2012-08-31 23:49:12 i Allmänt,

Idag var jag och Mickan en snabbis i Nynäshamn i spöregnet. Det blev Systemet och såklart en tur till Kicks. Där var det 20% på alla parfymer och jag tänkte att jag nog ville ha en ny så det fick bli Escada Island Kiss som jag suktat efter några veckor.
 
Luktar hur gott och fräscht som helst! Mumma!

Dagen till ära passade jag även på att sminka mig och använda kajal, första gången på massa veckor. Jag målade naglarna, fixade håret, satte på mig jeans och vips kände jag mig mycket fräschare än på flera dagar.
 
 
Vad ytlig man kan vara egentligen men det är härligt att få vara det ibland!
 
 

Spectrum

Publicerad 2012-08-31 11:30:00 i Allmänt,

Det här är definitivt förmiddagens låt! Jag hörde den på radion för någon timme sedan och sedan dess har den spelats om och om hemma hos mig. Jag har hört den förrut och tyckt den var cool men det var först nu som jag faktiskt fick veta vem som gjorde den.
 
Update: Eftersom tydligen videon blivit borttagen från YouTube lägger jag upp denna video istället. Calvin Harris remixen är ju trots allt bäst...
 
 
 Så bra, får rysningar!

Seasons may change

Publicerad 2012-08-31 10:24:04 i Allmänt,

Idag regnar det och jag sov dåligt men vaknade sista gången efter 9. Det var skönt faktiskt. Men tillbaka till att det regnar. Det är faktiskt lite mysigt och jag får också lite bättre samvete över att sitta inne. Åh, så typiskt svenskt det där! "När solen skiner ska man vara ute. Punkt slut!"
 
Jag tycker att de svenska årstiderna är perfekta. När man börjar bli lite trött på sommaren och värmen och att vara ute hela tiden (kanske inte i år dock) precis då börjar det bli höst. När man är trött på regn och grått kommer den första snön förhoppningsvis och det blir en kall och mysig vinter. När man spyr på att behöva klä på sig ytterkläder i 5 minuter är det dags för de första knopparna och den där härliga tiden när man kan sitta ute och dricka kaffe i vårsolen. Men efter ett tag tröttnar man på det också och vill kunna sola, gå i shorts och äta glass.
Och så börjar det om...
 
Och just nu älskar jag att det börjar bli höst!
 
Ringvägen, 8 oktober 2009.

Radio

Publicerad 2012-08-30 12:53:13 i Allmänt,

Men herregud vad jag älskar mornarna på P3! Först är det Morgonpasset med härliga Kodjo, Martina och Hanna. Idag var det dock Noor som var med istället för Hanna men det var precis lika underhållande. Skrattar i min ensamhet och det märks att de har så himla kul själva och det smittar av sig. Jag vill nästan ställa klockan på 6.30 för att kunna höra hela programme...
 
Efter det var det PP3 som idag leddes av Josefine Crafoord, sjukt underhållande och intressant.
 
Nu har jag slumrat lite för mycket i vår obekväma kökssoffa så nu måste jag ta tag i mitt liv.
Kraam!

Ny dag

Publicerad 2012-08-30 10:39:49 i Allmänt,

Ber om ursäkt över att många av mina inlägg nu handlar om mitt knä. Men ja, det är mitt liv nu. Jag kan inte leva som jag vill och det är jäkligt jobbigt faktiskt. Jag drar mig för att åka buss för det tar 500 år att gå till bussen. Det är ett projekt att duscha och sminka sig. Att plocka in frukosten tar dubbelt så lång tid. Jag vet inte ens om jag orkar gå för att handla. Att ta en prommis är helt uteslutet. Helt sjukt begränsande är det och det går mig redan på nerverna...
 
Blått, gult och blodigt!
 
I alla fall! Idag ska jag nog måla naglarna och tvätta håret. Jag ska läsa lite inför styrelsemötet med YFU.
Kram på er!

Inressant läsning och sol

Publicerad 2012-08-29 21:17:47 i Allmänt,

Sitter vid köksbordet och det är kolsvart, det är snart dags att ta fram ljusen. Men just nu är jag så otroligt trött, det var som att musten gick ur mig efter middagen och har sedan dess bara legat och slöglott på TV. Jag tror att det är alla piller plus att jag äntligen har lite tid att vila som gör att jag känner mig trött. Dessutom kan jag ju inte ta mig ut på en prommenad eller så för jag får ju inte röra mig. Var helt slut idag för när solen sken och det var över 20 grader och då var jag ju tvungen att ta mig ut till baksidan. Så jag tog med mig en tidning och tog mig efter mycket om och men ner tilll baksidan. Knät gjorde ont efter ansträngningen men det var värt det för att sitta i solen någon timme och läsa om indianer i Nordamerika och koncentrationsläger i Nordkorea. DN Världen kom ju i måndags, så sjukt bra tidning!
 
Nu blir det att sova!
Natti!
 
 

Första höstdagen?

Publicerad 2012-08-28 19:57:55 i Allmänt,

Dagens outfit:
 
 
Svart kjol, svart linne - H&M, Strumpbyxor - Lindex, Tjocktröja - United by Altitude, Kryckor - Rehabiliteringsenheten Nynäshamns Sjukhus och härligt blodiga sår på knät...

Idag fick jag äntligen ta av min linda runt knät, vilken befrielse! Känns med en gång lite lättare att gå och röra på benet och göra de övningar jag fått. Jag har också skurit ner lite på smärtlindringen och åt idag ett piller mindre än vad jag brukar. 
 
De senaste dagarna har jag befunnit mig hos Elin, Johanna och Jocke i Nynäs. Elin fyllde år igår och det blev massa tårta, världens smaskigaste smörgåstårta och kinesisk mat. Elin körde hem mig hit innan jobbet och efter ett tag kom Mickan hit och vi snackade och käkade middag.
 
Nu ska jag lägga mig vid TVn!
 
 
 

Liten blir större

Publicerad 2012-08-26 13:21:07 i Allmänt,

Nu har fina lillasyster gått till bussen och hon är nog snart framme i stan för att hoppa på tåget norröver. Vad tomt det blir utan henne här, jag fällde en liten tår när jag stängde dörren efter henne. Nu är hon stor, påväg mot nya och spännande äventyr... Hon kommer få det fantastiskt i nya skolan och jag får ju träffa henne om två veckor igen.
 
 
Lilla syster <3

Postop

Publicerad 2012-08-25 20:37:59 i Allmänt,

Igår kom den dagen jag tillslut fick mitt korsband tillbaka. Äntligen kan jag kanske få ett normalt knä i alla fall...
 
Igår morse klockan 07.30 befann jag mig på Oropediska Huset vid Globen. Jag var nervös för jag hade under de senaste dagarna varit förkyld och haft ont i halsen och vid en infektion i kroppen blir det ingen operation. Och jag ville verkligen att operationen skulle bli av. Som tur var hade jag en temp på 36.9 så ingen feber och jag fick sätta på mig sjukhuskläder och äta lite morfin och alvedon... Jag satt och läste min bok ett tag men jag fick redan komma in vid 10 -snåret.
 
 
Väl på operationsbordet höll de på med att preparera och fixa ett långt tag. De trixade med nålen i armen och det gav något lugnande. Efter ett tag fick jag en syrgasmask med narkos och jag kommer nästan inte ens ihåg att de satte på den innan jag sov gott.
 
Vaknade upp runt 11 på uppvakningsavdelningen och mådde ganska bra men var så sjukt trött och antagligen helt borta. Kommer i alla fall ihåg att jag fråga sköterskan om det gått bra och det sa hon att det hade. Jag hade jäkligt ont i knät och var torr i munnen men dricka fick jag inte ännu utan bara skölja munnen... Låg och halvslummrade ett tag och sedan vaknade jag upp och var nästan redo att köras tillbaka till rummet. Men då blev jag sådär panikillamånde och jag spydde ett tag och tillslut somnade jag igen av matthet. När jag vaknade rullade de in mig på rummet och jag fick som vanligt smörgås och té och juice. Skulle svälja lite alvedon också men efter en tugga av mackan gick det inte, jag fick sånna värmesvalningar att jag nästan trodde jag skulle svimma. Beslutade för att sova bort smärtan och obehaget och när jag vaknade gick det bättre att äta.
 
 
Resten av eftermiddagen sov jag om vart annat och kände mig seg. Vaknade till när doktorn kom in och sa att allt gått bra och att jag ska dit om 6 veckor igen. Fick papper om operationen som jag inte fattade och papper om sjukskrivning, hela 6 veckor!!
 
Åkte hem med sjuktaxi och mådde dåligt men väl hemma blev det mycket bättre och jag låg i syrrans rum och kollade TV resten av kvällen. Sedan somnade jag gott för natten.
 
Nu äter jag starka smärtstillande, det är så härligt när man känner att de hjälper. Efter en tripp till Apoteket idag var jag helt slut och hade jätteont men några piller senare och jag mådde mycket bättre. Ska även ta sprutor mot blodpropp, läskigt!
 
 
Nu ska jag spendera lite tid med syrran innan hon drar imorgon, konstigt!!
 
 

Första dagarna på semestern

Publicerad 2012-08-17 11:14:28 i Allmänt,

Vecka 30 var jag ledig från allt jobb och jag tänkte att jag skulle sova ut ordentligt men så blev det inte. Istället hade jag vecka som var packad av roliga grejer, från måndag till söndag.
 
På måndag och tisdag var Mickans kompisar från Värmland här och vi passade på att hänga med dem och festa lite. Blev nog lite full men sånt kan man behöva ibland. Det blev inte mycket sömn, vi blev utelåsta och jag slog i ett skoställ. Så kan det gå!
 
 
 
På onsdagen tog jag, Mickan, Jessica och Yennipher en dagstur till Trosa som avslutades med middag på Freja i Nynäsham. Mysig dag med härliga tjejer!
 
 
To be continued...

Sommarnätter

Publicerad 2012-08-16 23:08:48 i Allmänt,

Dagarna går snabbare än vad man vill tänka och snart är sommaren slut. Jag jobbade mitt allra sista pass som var inplanerat på Villan ikväll. Innan dess blev det prommis med Yennipher och Jessica runt Ringvägen och en god lunch på Rökeriet. Snart packar Nynäshamn ihop för denna säsong och det bli ganska grått och trist här. Tur att jag har något att se fram emot i vinter.
 
Även om jag jobbat som en tok i sommar har jag hunnit med att ha mycket kul. Denna låt får mig att minnas sommarnätter och fina vänner...
 
 
Kvällen avslutas med den.
Natti på er!

Länge sedan

Publicerad 2012-08-15 22:56:56 i Allmänt,

Men heeej! De senaste två veckorna har mest varit fyllda av jobb. 6-21 blev en vana och all ledig tid spenderades med kompisar och familj och med att sova...
 
Det ska jag göra nu med efter att jag tagit en kvällsdusch...
See you soon!

Om

Min profilbild

Elin

Den här bloggen är jag. Den kan ibland vara fylld med känslor och tankar men är lika glad och virrig som jag kan vara. Jag älskar min familj och mina vänner, engelska böcker, olympiska spelen, fikabröd, höstlöv, att dansa, promenader, Morgonpasset i P3, ost, träna, snö, skidåkning och att sjunga i duschen. Jag ogillar hat, kapris, när mitt nagellack flagnar, att stressa, orättvisor, att hänga tvätt, människor utan respekt och fötter på tågsäten. Välkommen till mitt lilla hörn i en stor värld.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela