corners

Wherever the past, the present and the future takes me, this is my corner...

Blues

Publicerad 2011-09-30 11:11:04 i Allmänt,

Idag sitter jag själv i Glashuset så det kan bli lite långtråkigt. Min hosta är inte nådig och jag sitter med en stooor halsduk runt halsen. Skulle helst vilja ha en stor kopp varmt té just nu men jag kan ju faktiskt inte lämna utstsällningen. Och jag lovar, om jag gör det kommer det att komma någon intresserad i alla fall och då missar jag ju den möjligheten.

Igår såg jag och grabbarna på Kandidatvägen Scarface. Har aldrig sett den innan men guuud vilken lång film! Det kändes i alla fall som det men det hände saker hela tiden i alla fall. Men den var väl helt okej, kände att det kanske inte riktigt var min typ av film men ändå...



Right back where I started

Publicerad 2011-09-29 10:12:09 i Allmänt,

Står i Glashuset, är förkyld och det regnar. Men det är skoj att vara här :)

Igår träffade jag de i korren och vi kollade filn. Jag bor hemma hos Mattias och grabbarna och det är toppen. Kanske flyttar över till Eve senare.



Nu ska jag jobba!
Cheers!

You make me cry when I should not

Publicerad 2011-09-25 12:51:54 i Allmänt,

Nu sitter jag på tåget mot Sundsvall, min första anhalt innan det blir att byta till buss mot Umeå. Det känns härligt att komma tillbaka dit just nu, det är höst och en solig höstdag i Umeå slår nästan allt. Det blir dock en fullspäckad vecka med "jobb" från 10-18 men jag ska ändå utnyttja tiden till det bästa. Måste inhandla ett par höstskor så att jag kan kanske svänga in på nån affär nu när allt är så nära och det måste ju fikas och se på film också!

Vet allvarligt inte vad jag ska hitta på de här timmarna nu men att sova lockar ganska mycket.
Ciao!

To have fun

Publicerad 2011-09-24 17:16:09 i Allmänt,

Är tillbaka i Sorunda för mindre än ett dygn efter äventyr i norr. Nu hoppas jag så att jag kräks, det är lite av en mardröm att vänta men vad som än sker blir det ju bra ändå. Tur att det imorgon bär av mot norr igen då jag kommer att besöka Umeå en vecka för lite mer härligt erfarenhetsskapande så att jag slipper tänka på det hela tiden.

Nu är jag så trött att jag snart somnar mitt i skrivandet så nu säger jag tack och hej!
Cheers!

To whow it may concern

Publicerad 2011-09-20 13:22:34 i Allmänt,

Men åh, jag hinner inte med mig själv! Idag har jag äntligen lite tid till mitt förfogande hemma vid köksbordet. I helgen har det goasats med alla små barn i min närhet. På lördagen var vi i Örebro och hälsade på. Åt jättegod risotto! Mm, härliga tider. På söndagen fyllde Oskar 1 och då fick jag också tillfälle att träffa Johanna och Jack och alla härliga tjejer och killar :)

Igår var en heldag på jobbet, i stan och på jobbet.
Nu ska jag leta efter en bok i vårt väldigt organiserade förråd, yey ;)

Don't stop me know

Publicerad 2011-09-16 13:56:34 i Allmänt,

Kunde ens fredag bli bättre.
Dagen börjar med att solen skiner när jag stiger upp och det är en riktigt fin höstdag.
Jag går till mitt jobb som jag stormtrivs med och eftersom det är fredag äter vi en kanelbulle i väntan på kunder.
Jag går till ett fik för att käka lunch och skickar iväg en jobbansökan som känns toppen.
Jag öppnar min mail och har fått ett svar från ett ställe där jag lämnat in CV att jag är överkvalificerad.
Jag tittar in på Studera.nu och ser att jag fått VG på min D-uppsats och att jag nu är magister i museologi.



Vilken bra fredag det här är!

I never thought I'd do it

Publicerad 2011-09-15 20:57:14 i Allmänt,

Åh, idag var vi på Historiska Museet och träffade en museipedagog. Så himla kul och intressant! Jag hoppas att jag kommer att kunna jobba som pedagog i framtiden. Det verkar så givande på ett sätt. Människomöten och sätten hur man kan påverka någons tankar och någons förståelse av något. Det tycker jag är det viktigaste för ett museum, att öka förståelsen och finnas till för folket. Jag menar vad är det annars för mening med museer?!? Just nu känns det lite läskigt men det är det som är lite av charmen.

Idag på morgonen jobbade jag och sedan tog jag bussen/tåget till stan för att lämna en bok och sedan bege mig till museet. Det var höst idag och regnade massa i stan och nu är det kolsvart ute.

So long!

In all the right ways

Publicerad 2011-09-14 23:51:43 i Allmänt,

Ikväll var det handbollsträning. Som jag har saknat handbollen även fast jag inte visste det! Åh, det är så härligt att bli svettig, att lära sig nya saker, att lukta klister och att springa snabbt. Jag älskar att vara en del av ett lag där alla stöttar varandra men där vi också har så himla kul utanför planen.



Det blir inga matcher för mig denna gång för jag vet inte riktigt vart jag hamnar men jag ska vara med och träna så mycket jag kan och det tycker jag är hur kul som helst. Jag hoppas att mina knän håller! Första matchen är på lördag och det var ju himla otur att jag inte är hemma då så att jag kan åka med och kolla. Kommer ihåg när man var yngre och det var att vara i hallen hela söndagen. Det var tider det...

Nu ska jag sova!
Natti!

Shes got nothing on

Publicerad 2011-09-12 22:44:25 i Allmänt,

Det här är min nya ritual, att blogga lite innan jag går och lägger mig. Fast idag blir det nog att stanna uppe lite till, är inte riktigt klar med allt ännu, nu ska jag ta tag i saker! Usch, jag hatar att jag är så envis och när min pappa har rätt i saker som jag verkligen inte vill göra men som jag vet att jag borde. Det är jobbigt att erkänna det :( Så därför tar jag nog mitt pick och pack imorgon efter jobbet och far in till stan. Pluggar nog lite där innan jag åker tillbaka för mer jobb. Jag önskar att det kunde lossna lite nu och att jag i alla fall fick komma på en intervju!

Natti!

You knock me off my feet

Publicerad 2011-09-11 22:13:31 i Allmänt,

Nu är det söndagkväll och jag har inte gjort så mycket idag.
Vaknade vid 10, åt en lång frukost, läste tidningen. Duschade, hängde tvätt, åt lunch, sökte jobb, åkte och handlade med pappa. När vi kom hem blev det fika och efter det satt vi vid våra datorer resten av dagen. Det började med Rihanna, gick via massa Michael Jackson och slutade med att jag och syrran försökte lära oss att "shuffla". Haha, vi var helt slut men hur kul var det inte!?! Jag älskar min galna familj!



Snart blir det att dansa gärnet på dansgolvet med en drink i handen, jag saknar det!

11 september 2011

Publicerad 2011-09-11 12:28:28 i Allmänt,

Idag är det 11 september, det är omöjligt att inte tänka på det hemska som hände för 10 år sen. Jag var 14 år och gick hem från skolan tidigare för att jag inte mådde bra. Jag la mig i min säng och tittade på TVn. Jag förstod nog inte allvaret fören senare.

Men egentligen vad jag gjorde denna dag för 10 år sedan är ointressant för för flera tusen människor drabbades på ett mycket djupare plan då de förlorade nära, då de för alltid lever med en stämpel som inte kan suddas ut, hur de har krigat för fred, hur de har ådragit sig skador som har förändrat deras liv.

Jag tycker om DN. För någon vecka sedan kom det med en bilaga till huvudtidningen. Tio år sedan 11 september. Jag blev ganska "glad" över att de inte fokuserade enbart på de som var med, de som dödades och de som kämpar för en "bättre" värld. De berättade även om den muslimska kvinnan vars liv har försvårats av attacken eftersom hon inte har samma möjlighet att röra sig längre med det namnet som hon har.

Jag blev lite ledsen igår när jag såg ett program där man berättade att det är svårt att få visum i USA, speciellt om man har ett namn som är förknippad med terrorism. Med andra ord, ett muslimskt namn. Då tänker jag lite på Norge, Behring Breivik var ju exakt lika mycket terrorist som de som kapade planen? För terrorism betyder ju att man genom våld, hot eller tvång vill tvinga fram politiska förändringar. Det är en akt som har politiska syften, precis som al-Qaida men precis lika mycket som Behring Breivik. Så egentligen borde det vara lika svårt för Elin Fernström att få visum som för Amina Kadric...

Så idag tänker jag på hur hela världen har drabbats. Hur flera tusen oskyldiga, både i västvärlden och de muslimska offren, har dödadas, krigat och påverkats av att något så hemskt hände för 10 år sedan. Människan är en läskig varelse ibland.

Wait your turn

Publicerad 2011-09-10 21:53:04 i Allmänt,

Jahapp, nu är det lördagkväll, det märktes på bussen. Lite halvfulla ungdomar taggade för party. Avis! Kom just hem från jobbet. Imorse gick jag upp lite extra tidigt, jag har inte hunnit tvätta håret på en vecka och duschen imorse var helt underbar! Begav mig sedan till stan för ett snabbt ärende på YFU-kontoret innan jag mötte upp Fia i Haninge centrum. Det blev TacoBar och sedan stressa hem innan jag skulle iväg till jobbet.

Jag var helt slut idag, blev en sen kväll igår då jag och Emma var och såg Bridesmaids.



Såå kul film och så härlig stämning det var i salongen, alla levde sig verkligen in i filmen. Den kan jag se igen någon seg lördagkväll, for sure ;)

När jag kom hem pratade jag lite Skype. På något sätt känns det ändå som en trygghet även om jag vet att det kanske inte är så bra...

People are going to talk whether you are doing bad or good

Publicerad 2011-09-08 22:51:47 i Allmänt,

Idag kom jag åter igen hem ganska sent och det blev att äta lite soppa innan småttingarnar (:p) skulle sova och jag stannade uppe ett tag för att stryka ett av mina nyförvärv. Det blev en vända på H&M idag för jag tyckte att jag behövde lite "långärmade" tröjor. Kom även ut med en halsduk och några vantar :p

Imorse jobbade jag och sedan mötte jag Markus på YFU- kontoret för att lite snabbt gå igenom hur vi låg till med v.39. Efter det begav jag mig till biblioteket och efter att ha blivit hänvisad till universitetet kom jag tillslut hem med en lånad bok. Bättre än ingenting i alla fall. Sedan mötte jag upp syrran för att vi skulle leta present till mor och far. Det fick bli lite fina glas som jag tror att de tycker om.

Efter en snabbfika på kafét i Åhlénshuset (jag älskar det där kenyanska téet!) och ett besök på Hemköp åkte vi hemåt.



Nu är jag lite trötter, blir en lång dag imorgon med :D

Och nu håller jag mina tummar ännu hårdare!! Åhhhh...

Natti!

That was quite a show

Publicerad 2011-09-07 23:05:41 i Allmänt,

Ska strax ta och sova lite. Kom hem för ett tag sedan från den andra föreläsningen/seminariet i Museipedagogik. Mycket intressant! Ska bli kul att få tag på all litteratur och börja läsa. Om jag hittar min studiedisciplin det vill säga, men det gör jag nog snart. Det finns en tjej jag irriterar mig på av någon anledning och det tycker jag är onödigt så bort med de tankarna.



Cheers!

Moves like Jagger

Publicerad 2011-09-07 09:13:16 i Allmänt,

Min plan att gå ut och springa grusades när jag vaknade imorse av regnet. En timme väntade jag och låg och drog mig i sängen men det är fortfarande grått ute. Måste nog köpa en regntät jacka att spring i?



Så nu blir det att käka frukost och vänta ut regnet.
Det är ganska fint med gula hus i alla fall, bara en tanke.

Send them your heart

Publicerad 2011-09-06 22:52:26 i Allmänt,

Hela denna dag har spenderats i Nynäshamn. Dagen började med att jag jobbade två timmar. Sedan mötte jag upp Elin och lilla Johanna och medan vi väntade på Yennipher och Oskar lämnade jag in min väska och byxor för lagning. Finally! När 3 blev 5 begav vi oss till Jannis för lite fika. Efter ett tag började Elin må riktigt skumt och vi tog oss upp till sjukan för att se att allt var ok. Det var det som tur var men obehagligt var det!


Lilla yrvädret Oskar,nyfiken i en strut, är snart 1 år och kan gå!

Tog sedan en lunch på grillen på parkeringen och gick sedan till Fröjas. Jag har haft en sådan tandvärk några gånger att jag till och med vaknat på natten. Vi hade gått förbi och bokat en tid åt mig och vid 15 kilade jag iväg. Det var bara visdomständerna som kikat fram och jag behövde bara skölja lite. Tur! Nu vet jag i alla fall att det inte är hål. Hoppas att det inte gör lika ont igen bara :/

Traskade sedan tillbaka till Fröjas och det blev lite prat och en mycket behövlig eftermiddagslur. Vi åt kladdkaka och drack kaffe innan det var dags för mig att bege mig till jobbet igen.


Busiga Johanna chillar efter middagstuppluren.

Nu är jag hemma och imorgor blir det sovmorgon innan jag tänkte ta en springtur för att testa om mitt knä pallar trycket.
Natti!

Marmaris 2011, del 1

Publicerad 2011-09-05 17:32:33 i Allmänt,

Eftersom både Jessica och Mickan har skrivit om Turkietresan så tänkte jag bjuda på lite bilder som får stå för min del av berättelsen.


Några drinkar sernare och vi var snart framme.


Glada första dagen men snart blir Mickan biten av en apa...


...som resulterade i en stelkrampsspruta och diverse piller och salvor.


Men det hindrade inte oss från att besöka bargatan på kvällen.


Fräscha tjejer hann med att dansa på podiet.


Kvällen slutade längs vattnet med Ismail, Our och gänget.


Den andra dagen undvek vi "apstranden" och solade med våra turkiska vänner.
På kvällen blev det en tequilashot och allt blev ganska suddigt.


Dagen efter var vi liiite slitna så vi tog det lugnt hela dagen.
Vi fick första-parkettstolar vid havet och en härlig utsikt över Marmaris. Hamnen med alla restauranger ligger till vänster.

Forstättning följer...

Cheers to the fricken' weekend

Publicerad 2011-09-05 15:47:33 i Allmänt,

Jag har nääästan gjort allt jag skulle den här eftermiddagen. När jag kom hem satte jag mig på "mammas" bro på baksidan, drack ett stort glas mjölk, åt en macka och läste tidningen. Sen blev jag trött och hamnade framför datorn. Men, just nu är tvätt två i maskinen och jag har skickat ett mail jag var tvungen att skicka. Nu ska jag bara ladda ner en "bok" som vi ska läsa till Museipedagogiken och ladda upp lite foton här till min Marmaris-berättelse. Kanske ska dammsuga mitt lilla rum också? Bytte i alla fall lakan igår, nått jag skulle gjort när jag kom hem från Turkiet. Att städa kommer lite på efterkälken när man har annat kul för sig...


Jag älskar färgade underlakan, dom är så sköna att sova i :D

Later!

Total eclipse

Publicerad 2011-09-04 21:17:19 i Allmänt,



Den här dansen är fantastisk!! Orkar ni inte se hela, börja kolla typ sista 40 sekundrarna bara. Jag får rysningar! Snacka om att man måste lite på varandra!!

30 hours

Publicerad 2011-09-04 21:14:12 i Allmänt,

Ja, nu är jag hemma igen. Har varit hemifrån i ungefär 30 timmar sånär på en timme idag som jag tog en dusch här hemma. Igår jobbade jag på morgonen och tog sedan bussen och tåget till Östberga för att möta upp Emma. Vi stannade en liten stund hemma hos henne och Erik innan vi tre och Eriks kompis Patrik for till Kungens Kurva. Vi skulle på loppis men vi hamnade på MQ outlet innan vi styrde kosan mot city. Tittade i lite mer affärer och fikade innan vi for ner en snabbis till Vh för att hälsa på ytterligare en av Eriks kompisar. Åkte hem till Östberga och tittade dans innan vi åt mat.

Tog sedan tåget mot Nynäs för att möta upp Jessica och Mickan för bartömning på Freja. Mellanlandade hos Jessicas föräldrar innan vi tog en prommis till hamnen. Jag var visst efter med drickan så det blev lite shots för mig. Konstigt att det inte var så billigt bara eftersom det var bartömning!? Men det var mycket folk och jag träffade både den ena och den andra och en fick en förtjänt utstkällning av Mickan. När klockan närmade sig halv 2 drog vi oss till bussen. Men den kom inte, den kom inte, den kom inte. Vi ringde SL och stackars tjejen i luren lät uppriktigt ledsen. På något sätt var bussen ungefär en timme sen. Jag hoppade av i Spångbro och tog en prommis med Mickan hem till henne för att sova där.

Imorse mådde jag som jag mådde. Mickan drog till jobbet och jag åkte hem och duschade innan jag begav mig till bussen igen för att möta upp Emma och sedan åka till Skärholmen för lite shopping. Jag gjorde av med pengar och handlade en jacka och en väska som jag blev heeeeelt kär i. Efter middag på Tacobar är jag nu hemma igen och jag är slut och trött så jag tror att det blir sängen, efter jag har bytt lakan det vill säga...

Det är min helg det! :)

As

Publicerad 2011-09-02 23:20:40 i Allmänt,

Ikväll har jag haft tacomys med Jennie i Nynäs. Det var ett tag sen vi sågs men det är alltid lika kul och trevligt.

Lite smått bakis (i alla fall jag) i London våren 2010

Imorse jobbade jag två timmar, åkte hem och nästan slocknade i soffan. Jag förstår inte att jag är så trött nu för tiden!! Men i alla fall, det var ju friidrott på TVn så det blev att titta på det istället. Underhållande spjutfinal men jag saknade herrarnas längd men men... Sen städade jag mitt rum, eller nåja, jag plockade undan alla saker, hann inte med så mycket mer för sen var jag tvungen att fixa mig och jäkta till bussen. Trodde jag skulle sova över men eftersom jag ska träffa Emma i stan imorgon efter jobbet var det nog bäst att åka hem så jag slipper släpa.

Nu ska jag sova!
Natti!

And I won't back down cause life's already bit me...

Publicerad 2011-09-01 22:50:18 i Allmänt,

Spenderade dagen idag i Nynäshamn. Jobbade morgon och mötte sedan upp Elin och Johanna. Vi skulle gå runt Ringvägen men hamnade på Fröjas och tur var väl det eftersom det började spöregna efter ett tag. Vi åt goda sallader, drack kaffe och pratade om nödvändiga och onödvändiga saker här i livet. Jag åkte hem vid 3 och väl hemma dröjde det inte länge fören käk stod på schemat och sedan lite kvällsjobb på det. Jag känner verkligen att jag trivs och att jag tycker det är roligt för jag kan det här nu. Jag vet hur man ska göra och vad man gör och då kan jag passa på att njuta lite...

Nu håller jag tummarna för att jobbsökandet blir lyckat. Jag känner mig för en gång skull positiv och jag blir hellre besviken. Det skulle i alla fall inte vara något jag deppar ihop över. Men jag tycker ju själv att jag är heeeelt perfekt för jobbet ;)

Nu är det dags att sova igen. Undrar vad drömmarna tar mig denna gång?
Natti!

Om

Min profilbild

Elin

Den här bloggen är jag. Den kan ibland vara fylld med känslor och tankar men är lika glad och virrig som jag kan vara. Jag älskar min familj och mina vänner, engelska böcker, olympiska spelen, fikabröd, höstlöv, att dansa, promenader, Morgonpasset i P3, ost, träna, snö, skidåkning och att sjunga i duschen. Jag ogillar hat, kapris, när mitt nagellack flagnar, att stressa, orättvisor, att hänga tvätt, människor utan respekt och fötter på tågsäten. Välkommen till mitt lilla hörn i en stor värld.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela